2 ilde operasyon! 4 kişiyi milyonlarca lira dolandırdılar

Antalya'da, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 4 ayrı kişiyi 11 milyon 500 bin lira dolandıran 7 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 00:09 GÜNCELLEME 26.06.2024 10:22 GÜNCEL
2 ilde operasyon! 4 kişiyi milyonlarca lira dolandırdılar
2 ilde operasyon! 4 kişiyi milyonlarca lira dolandırdılar

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, 2 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

4 KİŞİYİ 11 MİLYON 500 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Özellikle 70 yaş ve üzerindeki vatandaşlara telefonda kendilerini 'MİT mensubu, Cumhuriyet savcısı, hakim, emniyet ve jandarma görevlisi' olarak tanıtıp, adınız 'Terör örgütüne karıştı, kimliğiniz bir olayda kullanıldı' şeklinde söylemlerle baskı altına alıp, güven kazanma amaçlı üst düzey kamu görevlileri adına sahte düzenlenen kimlik vb. belgelerin fotoğraflarını cep telefonlarına göndererek 4 ayrı müştekiyi 11 Milyon 500 Bin lira dolandıran 7 şüpheli için polis alarma geçti.

2 İLDE OPERASYON

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Antalya merkezli 2 ilde eş zamanlı operasyon yaptı.

Dolandırıcılık olayına karışan 7 şüpheli gözaltına alınırken, elde edilen cep telefonları, sim kartları ve dijital materyallere el konuldu.

'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Aydemir. 3 ay önce Şikayet Et
    Soyulan sahislarin hic sucu yokmu Emniyet gücleri her yer de yayin yapiyor bu sahislara inanmayin diye. onlara inana Kadar Polis merkizini ara. bilgi al.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Suçlular gerektiği gibi cezalandırılmadığı müddetçe bu ve buna benzer olaylar artarak devam edecektir. O kadar insan yakalnıyor fakat 3 ü tutuklanıyor onlarda 3 gün sonra serbest bırakılacak.
    Cevapla
  • Erdoğan 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları İfşa edin ki halk tanısın onlara dışarda serbest dolaşıp aynı suçu işlemelerine engel olalım
    Cevapla
  • İstanbul 3 ay önce Şikayet Et
    İdam idam idam şart valla
    Cevapla
  • depremzede 3 ay önce Şikayet Et
    ya paralar ne oldu. bunlar işi biliyor... 11 milyon çarp paraları sakla. 10 ay içerde yedir içir sonra çık. sonra da çarptıklarını ye iç... değme keyfime.. bunların cezası çarptıklarını mağdurlara geri ödemediği müddetçe içerken çıkarmayacaksın ki bak ozaman çarpabiliyorlarmı......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR