HSK'da kritik atama kararları! Binlerce hakim ve savcının görev yeri değişti

4 bin 340 hakim, savcı ve mahkeme üyesi ve başkanının görev yerinin değiştirilmesi ve Başsavcılık atamalarına dair Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2024 01:25 GÜNCELLEME 29.06.2024 01:25 GÜNCEL
HSK'da kritik atama kararları! Binlerce hakim ve savcının görev yeri değişti
HSK'da kritik atama kararları! Binlerce hakim ve savcının görev yeri değişti

Son dakika Hakim ve Savcılar Kurulu haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Hakim ve Savcılar Kurulu'na ait atama kararları belli oldu.

4 BİN 300 HAKİM, SAVCI, MAHKEME ÜYESİ VE BAŞKANIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Toplamda 4 bin 340 hakim, savcı ve mahkeme üyesi ve başkanının görev yeri değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan 18.01.2024 tarihli ve 92 sayılı HSK kararı ile 4 ilin Cumhuriyet Başsavcılığına atamalar yapıldı.

BAŞSAVCILIKLARA DA ATAMA YAPILDI

Karar ile birlikte İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gökçe, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ise Başsavcılık Vekili Yakup Ali Kahveci atandı.

Resmi Gazete’de yer alan 21.02.2024 tarihli ve 253 sayılı karar ile 37 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, 13.06.2024 tarihli ve 820 sayılı karar ile ise 4 bin 9 hakim, savcı ve Adliye ve Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği ve başkanlığına atamalar yapıldı. Aynı tarihli ve 821 sayılı karar ile ise 290 İdare ve Vergi Mahkemesi üyeliklerine ve başkanlıklarına ise görevlendirmeler gerçekleştirildi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Demirbukey 1 gün önce Şikayet Et
    Telefonuma cevap bile vermeyen avukatımın şikayet ettim diye dava açtığı mahkeme savcının suç unsuru yok desede hakim ceza veriyor peki sizce hakim haklımı yoksa yoksa avukatın dostumu?…
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İktidara karşı adeta savaşan hakimlerde var. Atamalarda bunların gözönünde bulundurulması gerekir. Bunların pasif yerlerde olması lazım.
    Cevapla
  • Kazim 1 gün önce Şikayet Et
    Her temmuz ayında olan bir şey, bugün degil ki kararname her yıl temmuz da yayinlanir.
    Cevapla
  • DAMPERLİ 1 gün önce Şikayet Et
    bir miras davası 5 yıl sürüyo bu adaletmi
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Hakim ve Savcılar neden tayin olur dosya ve işlemler sil baştan başlayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR