Yaz Kur'an kursları bu sene daha eğlenceli... Son 1 gün

Diyanet, kayıtları yarın başlayacak yaz Kur'an kurslarına dini bilgiler dışında mutfak ve sanat atölyeleri ile yüzme dersleri de ekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2024 11:27 GÜNCELLEME 30.06.2024 12:02 GÜNCEL
Yaz Kur'an kursları bu sene daha eğlenceli... Son 1 gün
Yaz Kur'an kursları bu sene daha eğlenceli... Son 1 gün

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaz Kur'an kurslarında, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretilmesinin yanı sıra mutfak ve sanat atölyeleri ve yüzme dersleri verilecek. Yurt genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde eğitim verecek ve 1 Temmuz'da başlayacak Kur'an kurslarının kayıt işlemleri ise 8 Temmuz'a kadar sürecek.

Öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinlikler, spor eğitimleri, mutfak ve sanat atölyeleriyle yüzme dersleri verilecek.

Camiler, kurs merkezleri veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek.

Tablet-telefon bağımlılığına karşı en etkili etkinlik: Haydi çocuklar Yaz Kur'an Kursu'naTablet-telefon bağımlılığına karşı en etkili etkinlik: Haydi çocuklar Yaz Kur'an Kursu'na

7 HAFTA BOYUNCA EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 10 Haziran’da başlayan kayıtların devam ettiğini ve kursların 7 hafta süreceğini belirtti.

Eğitimlerin öğrenci merkezli olacağını belirten Akbulut, "Sadece Kur'an öğretimi olarak değerlendirilmemeli. Temel dini bilgileri vereceğiz. Abdestin nasıl alınacağı, Allah ve peygamber sevgisi, Peygamberimizin hayatına dair öz bilgilerin kazanılması ve çocukların dini kavramlarla tanışması hedefleniyor." diye konuştu.

Yarışmalarla eğitimlerin zenginleştirileceğini ifade eden Akbulut, çocuklar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlamayı, kardeşlik duygusunu pekiştirmeyi ve şiddetten uzaklaştırmaya yönelik değerlerin kazanılmasını hedefleyen etkinlikler yapacaklarını söyledi. Akbulut, "7 haftalık süreçte dini bilgiler yüküyle karşılaşılmayacak. Günlük hayatta, dini bilgilerle birlikte ahlakı önceleyecek bütünlük oluşturma hedeflemekteyiz. Amacımız eğlenerek öğrenme." dedi.

HEM KUR’AN HEM SANAT ATÖLYESİ HEM YÜZME DERSİ

Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlara bağlı bazı yurtlarda da yatılı yaz Kur'an kursu düzenleneceğini belirten Akbulut, "Temel dini bilgiler ve Kur'an öğreniminin yanı sıra çok daha farklı etkinlikler yapılacak. Spor eğitimleri, mutfak ve sanat atölyeleri, yüzme dersleri verilecek." diye konuştu.

FARKLI MEKANLARDA DA EĞİTİM SÜRECEK

Akbulut, bu sene Elifba cüzünü güncellediklerini, öğrencilerin daha kısa sürede Kur'an okumaya geçeceğini anlatarak, "Öğrenciler tam Kur'an okumaya geçtiğinde yaz Kur’an kursu bitmişse ama örgün eğitimle birlikte bu eğitime devam etmek isterlerse, veliler de talep ederlerse, okuldan sonra günlük 1 saat Kur'an kurslarında eğitimin devamını sağlayacağız. Kurslarımızda, camilerimizde, işbirliği çerçevesinde farklı mekanlarda eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Akbulut, gündüz kurslarında tarihi mekanlara da geziler düzenleneceğini dile getirdi.

KAYNAK : AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    Zaten doğru olan bu..camiler çok fonksiyonlu olması lazım yatacak yer hayvan kesilecek yerler ( kurban) çocuklar için oyun ders toplantı olaci afetlerde kalınacak yer belki acil durum için hastaneye de cevrilebilecek çok fonksiyonlu..yerlerin olması gerekir...cocgu camide bahçe bile yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR