Güvenlik kaynakları duyurdu: Gerekli müdahaleler yapılmıştır

Güvenlik kaynakları, Kayseri'deki olaylar üzerine, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde ve Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen olaylar hakkında gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 13:23 GÜNCELLEME 02.07.2024 13:26 GÜNCEL
Güvenlik kaynakları duyurdu: Gerekli müdahaleler yapılmıştır
Güvenlik kaynakları duyurdu: Gerekli müdahaleler yapılmıştır

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin, Suriye uyruklu çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine önce Kayseri'de ardından ise Suriye'nin kuzeyinde provokatif olaylar ortaya çıktı. 

Güvenlik kaynakları yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu:

"Türkiye'de provokatörlerin Suriyelilere yönelik düzenlediği eylemlere karşı olarak, Suriye'nin kuzeyinde de Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde karışıklıklar meydana gelmiştir. Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli'de gece boyu Suriyelilere ve Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik eylemler olduğu gözlemlenmiş, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapılmıştır."

"GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILDI"

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İçişleri Bakanlığı ve Emniyet güçlerinin hem Türkiye içinde hem de Suriye'nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip ettiğini ve gerekli müdahaleleri yaptığını belirten kaynaklar, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye'nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir."

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Bozoklar 1 gün önce Şikayet Et
    Eş zamanlı Türkiye'ye halk üzerinden operasyon çekiliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın TERORİSTAN kurdurmayacagiz demesi üzerine CIA, MOSSAD, PKK, İş birlikci yabancilar ile oyun tezgah ediliyor. Devlet ne derse o, oyuna gelmeyin
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 gün önce Şikayet Et
    ALLAH yönetime devletimize tüm güvenlik güçlerimize zeval vermesim sandıkta yenemedikleri CİTTİFAKI nı gezi olayları gibi ortalığı karıştırmak istiyor HAİNLER derhal ayaklanan taşkınlık yapanlar yakıp yıkanlara VUR EMRİ çıkarılsın
    Cevapla
  • Cezmi 1 gün önce Şikayet Et
    Devletimizin yanındayız güç bizde
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    bunların derdi mülteci falan değil,ülkeyi ateşe vermek.
    Cevapla
  • bir Allah'ın kulu 1 gün önce Şikayet Et
    Bu da vatandaş:yahu bazıları tutturmuş Suriye Suriye! Yahu bu Suriye asırlarca bizim şehrimiz oldu halkı da kardeşimiz gidin çocuklarımızı Amerikaya taşıyanlardan hesap sorun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR