Aydın'da yaz Kur'an kursu eğitimleri başladı! Yoğun katılım dikkat çekti

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Aydın İl Müftülüğü il genelindeki camilerde yaz Kur'an kursu eğitimlerine başladı. Camiler süslendi çocuk sesleri ile şenlendi. Kursun sonunda çocuklara dondurma dağıtıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 20:54 GÜNCELLEME 02.07.2024 21:02 GÜNCEL
Aydın'da yaz Kur'an kursu eğitimleri başladı! Yoğun katılım dikkat çekti
Aydın'da yaz Kur'an kursu eğitimleri başladı! Yoğun katılım dikkat çekti

Aydın'da okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kursları başladı. Efeler ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Camiinde düzenlenen törenle ilk eğitimlerini çocuklar almaya başladı. Cami, din görevlileri tarafından balonlarla süslendi.

Yaz Kur'an Kursu açılış törenine Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, din görevlileri, çocuklar ve velileri katıldı.

İlk gün olması nedeniyle veliler çocuklarını yalnız bırakmadı. Açılışta öğrenciler Kur'an-ı Kerim ve ilahi okudu.

Aydın'da 2024 yaz Kur'an kurslarının büyük bir heyecanla başladığını ifade eden Evliya Celebi İmamı Sait Özçakır, 1 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında kursların verileceğini söyledi.

YOĞUN KATILIM

Camilerinde 10 öğreticinin 250'nin üzerindeki öğrenciye ders vereceğini belirten Özçakır, “Peygamber Efendimizin hayatı, temel ilmihal ve Kur'an-ı Kerim okumasını öğretme eğitimleri vereceğiz. Bütün öğrencileri kursumuza bekliyoruz” diye konuştu.

Kursun sonunda çocuklara dondurma dağıtıldı.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Ayşegül Aranmaz 1 gün önce Şikayet Et
    huzur verene güzel bir haber bir tık ümit oluştu içimde İnşallah
    Cevapla
  • Ersever 1 gün önce Şikayet Et
    Neslin din eğitimi, yeme içme kadar önemli, ancak nezaman cuma namazına gitsem yok cami ihtiyacı yok kuran kursu ihtiyacı para isteniyor, önce cami ve hayır hasanat ile ilgili ayet ve hadisler yonrada para yeter artık
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 1 gün önce Şikayet Et
    Hangi dinden olursa olsun çocuklara din eğitimi Devlet tarafından okullarda seçmeli ders( isteğe bağlı)olarak tam donanımlı öğretmenler tarafından verilmelidir.
    Cevapla
  • cahit 1 gün önce Şikayet Et
    Kuran kurslarında camilerde okullarda din öğretiliyorsa sokakta besmeleyi bilmeyen milyonlar nereden çıkıyor
    Cevapla
  • Netitrebet 1 gün önce Şikayet Et
    işte o bahtsızlar, kurslara gitmeyenler.
    Cevapla
  • Hans 2 gün önce Şikayet Et
    Sadece Aydindami tüm Türkiye'ye de Elhamdülillah, bu çocuklardan avukat, doktor,savcı,hakim isteriz inşallah Allah güçlü ve kuvetli nasip etsin aminnnn...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR