Sosyal medya provokatörü İstanbul’da yakalandı

İstanbul’da sosyal medya provokatörlerine yönelik yürütülen operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 22:01 GÜNCELLEME 02.07.2024 22:01 GÜNCEL
Sosyal medya provokatörü İstanbul’da yakalandı
Sosyal medya provokatörü İstanbul’da yakalandı

Alınan bilgiye göre, Kayseri'de yaşanan olayının ardından provokatörlerin sosyal medyadan nefret söylemlerine geçit verilmiyor. Olaylar sonrası onlarca kişi gözaltına alınırken, bir gözaltı haberi de İstanbul’dan geldi. Sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı gerekçesi ile hakkında gözaltı kararı verilen Batuhan Ç. adlı bir hesap sahibi, akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Dün X isimli sosyal paylaşım platformunda provokatif paylaşım yapan şüpheli, ifadesi alınmak üzere İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi. “Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Kullanılması” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçlarından GBT kaydı bulunan Batuhan Ç. hakkında Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi olan “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinden işlem yapıldı.
 

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Pusat 1 gün önce Şikayet Et
    Her alanda yapılan her türlü provakatörlük vatan hainliği sayılsın ve koşulsuz hapis cezası verilsin
    Cevapla
  • Hatice S. 1 gün önce Şikayet Et
    Bir şekilde öyle anlatıyor ve hep bir İktidarı suçlama, hep bir Yıkma çabasında'lar alakasız videoları, Sokak röportajlarında kendi insanlarını konuşturmaları!! Tam bir fiyasko sanki Anadolu İnsanı cahiL, Doğu İnsanlarına kin Kusma sadece İzmir ve İstanbul var olmuş gibi saygısızlık içinde, bizde istiyoruz büyük Ceza alsın mümkünse Ülkeden çıkşı.
    Cevapla
  • İbrahim 1 gün önce Şikayet Et
    Ağır ceza verilmeli bu ve bunun gibi hainlere
    Cevapla
  • ahmo 1 gün önce Şikayet Et
    Gözaltina alinip serbest birakildiktan sonra bir işe yaramaz kökten çözüm gerek adam tv lerde yüzü kızarmadan yalan soyleyebiliyor iftira atabiliyor basin yasasi nerde
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Tutuklama olsun ki ders alınsın. Her taraf provokatör kaynıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR