Kargo SMS'ine dikkat! Dolandırıcılık uyarısı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X hesabı üzerinden siber dolandırıcılık hakkında önemli bir paylaşımda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 19:01 GÜNCELLEME 04.07.2024 19:01 GÜNCEL
Kargo SMS'ine dikkat! Dolandırıcılık uyarısı
Kargo SMS'ine dikkat! Dolandırıcılık uyarısı

DMM, SMS yoluyla yapılan kargo dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SMS yoluyla gönderilen, 'Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin.' mesajı, siber dolandırıcılık yöntemidir. Kargo şirketleri genellikle adrese yeniden gönderim için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Kargonun ulaştıramadığı durumlarda, teslim edilemediği yönünde bir mesaj gelmektedir."

‘Sahte sipariş numaraları resmi ekranlardan kontrol edilmelidir’

DMM, dolandırıcıların kargo takibi ile ilgili SMS’lerinde genellikle sahte sipariş numaraları kullandığını ve bu numaraların resmi hesaplarda bulunan sorgulama ekranlarından kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, SMS dolandırıcılığına maruz kalmamak için şüpheli mesajlara itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiği vurgulandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İsmail 2 gün önce Şikayet Et
    Dolandırcıları devlet niye yakalamayip idam etmiyor ki
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    kardeşim internetten alışveriş yapmayın devlet güvenliği sağlamadan böyle başı boşluk olurmu
    Cevapla
  • alparslan 2 gün önce Şikayet Et
    Murat bey web üzerinden dünyanın herhangi bir yerinden sms gönderilebilir. Devlet bazı şeyler tespit etse de yabancı ülkelerdeki kişiler hakkında talepte bulunup sonuç alması uzun sürer bu sürede de birçok kişi tuzağa düşer. Uyarmak ve dikkatli olnak gerek.
    Cevapla
  • tespitçi 2 gün önce Şikayet Et
    özellikle internet üzerinde giyim üzeri alışverişlerine dikkat edin ve güvenmeyin internet üzerinde giyim üzerine alışveriş yapmayın
    Cevapla
  • Murat 2 gün önce Şikayet Et
    Devletin görevi vatandaşı uyarmak mı, suçluyu yakalamak mı?
    Cevapla
  • İsoBaba 2 gün önce Şikayet Et
    İkisi de... Suç işlendikten sonra yakalasan ne değişir??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR