DMM'den, vatana destek vergisi açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), gurbetçilerden yıllık 2000 avro "vatana destek vergisi" alınacağı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 18:46 GÜNCELLEME 05.07.2024 19:39 GÜNCEL
DMM'den, vatana destek vergisi açıklaması!
DMM'den, vatana destek vergisi açıklaması!

DMM'nin sosyal medya hesabından, "Gurbetçiler yıllık 2000 avro vatana destek vergisi verecek" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu iddianın doğru olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir. Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM'ye sunulması planlanmaktadır.

Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Vatandaş 2 gün önce Şikayet Et
    Ödesinler,gelip buraya vatanımız çok güzel demesini biliyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa Almanya 2 gün önce Şikayet Et
    ucak bileti pahali diye 70% Gurbetci arabayla geliyor eger böyle bir vergi cikarsa arabayla gelmezler ucakla daha mantikli olur
    Cevapla
  • ddd 2 gün önce Şikayet Et
    ödesinler para çok onlarda
    Cevapla
  • Han 2 gün önce Şikayet Et
    bu yalan haber ler Neden cezasiz kaliyor
    Cevapla
  • Mustafa 2 gün önce Şikayet Et
    Bu yalan makinelerinin düzenlerini,düzeneklerini nasıl ,ne zaman etkisixleştireceniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR