Kiliseye saldıranlara istenen ceza belli oldu!

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin aralarında saldırganların da bulunduğu 31’i tutuklu 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 19:55 GÜNCELLEME 05.07.2024 19:55 GÜNCEL
Kiliseye saldıranlara istenen ceza belli oldu!
Kiliseye saldıranlara istenen ceza belli oldu!

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde, 28 Ocak 2024’de Pazar Ayinin yapıldığı 11.40 sıralarında kar maskeli 2 kişi, dua edenlerin üzerine silahla ateş açmıştı.

Açılan ateş sonucu yaralanan Tuncer Cihan (52) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 31’i tutuklu 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan’ın “maktul” sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai’nin de aralarında bulunduğu 11 kişi “müşteki” olarak yer aldı.

24 ŞÜPHELİYE 2'ŞER KEZ AĞIR MÜEBBET

İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren tutuklu şüpheliler David Tanduev ile Amirjon Kholiqov ve bu şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen Edelkhan Inazhaev , eşi Zharaidat Esmurzieva’nın “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tasarlayarak kasten öldürme”, 11 kişiye karşı “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “ateşli silah ve mermi bulundurmak” suçlarından toplam 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7’şer aydan 349 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

20 şüphelinin de benzer suçlardan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl 1’er aydan 345’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

18 ŞÜPHELİYE ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN

Şüphelilerden 18’inin ise “DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapisleri istendi. İddianame değerlendirilmek üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR