Ada sakinleri Saraçhane'de toplandı: İBB'yi protesto etti

İBB tarafından Büyükada ve Heybeliada'da kullanılmaya başlayan elektrikli minibüsler İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde protesto edildi. Elektrikli minibüslerin kullanımına karşı çıkan ada sakinleri, slogan atıp tepkilerini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 16:27 GÜNCELLEME 08.07.2024 16:28 GÜNCEL
Ada sakinleri Saraçhane'de toplandı: İBB'yi protesto etti
Ada sakinleri Saraçhane'de toplandı: İBB'yi protesto etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kararıyla Büyükada ve Heybeliada'da hizmet vermeye başlayan elektrikli minibüsler ada sakinleri tarafından protesto edildi. Büyükada ve Heybeliada'da yaşayanlar Saraçhane'deki İBB binası önünde toplandı. Elektrikli minibüsleri 'Azmanbüs' olarak niteleyen ada sakinleri, ellerindeki "Ada yolu yaya yolu", "Adalar şehirleşmesin" yazılı dövizlerle slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

"BÜTÜN SORUNLARI BİZİMLE ÇÖZEBİLİRSİNİZ"

Grup adına konuşma yapan Dolunay Baykul, "Yaşadığı yeri korumaya çalışan, kanunlar uygulansın diyen insanları polise şikayet eden bir İBB yönetimiyle karşılaşmış olmaktan dolayı da büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz. Azmanbüs’ün önünde duran yayalar, İETT'nin talebiyle emniyet tarafından tartaklanarak gözaltına alındılar. Barışçıl, anayasal protesto hakkını kullanan adalıların, gözdağı amacıyla karakola ifade vermeye çağırılmasına halâ devam ediliyor. Adalarımızla ilgili bütün sorunları bizimle birlikte çözebilirsiniz. Adalıları dışlayarak ürettiğiniz ya da üreteceğiniz çözümler kaçınılmaz olarak yeni sorunlara, gerginliklere ve size karşı telafisi mümkün olmayacak bir güven kaybına yol açacaktır. Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği sesimizi duyunuz, yasalara uyunuz ve adaların doğasına, dokusuna, kültürüne aykırı azmanbüsleri derhal geri çekiniz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri belediye önünden ayrıldılar.

 

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Erkan 2 ay önce Şikayet Et
    Tatilden firsat bulsaydi kesin macada giderdi 16milyonun parasiyla eko baskan
    Cevapla
  • Filiz kurtuluş 2 ay önce Şikayet Et
    Ada halkı ne istiyor ki, At arabası faytonlar vardı hayvan hakları dediniz istemediniz, elektrikli araçlar geldi istemiyorsunuz eee çare ne herkes tabanvay mı yapsın eleştiri yapmak için bahaneler gibi geliyor bu arada tatil gidiyor diye dilinize dolamış sınız maça bile gitmedi başkan daha ne yapsın
    Cevapla
  • Senol 2 ay önce Şikayet Et
    Puhahahaha Roma tatili pahalı geldi galiba :))))
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu dolap dereli eko istanbul halk otobusletinin odemelerini de yapmiyormus.
    Cevapla
  • Vatandaş rıza 2 ay önce Şikayet Et
    Ağlamak yok ama...
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 2 ay önce Şikayet Et
    Daha adam yeni seçildi ya !Siz de amma acelecisiniz.Hele bir de tatilini yapsın o zaman yaparsa yapabilir Sabredin sabredin.Sabırla koruk helva olurmuş.
    Cevapla
  • Yüksel Yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Şeytan azapta gerek bunlar iyi günleriniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR