İstanbul'da 9 ülkeden akademisyen, öğretmen ve bilim meraklıları buluştu

İbn Haldun Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası STEM PD Konferansı'nda, 9 ülkeden akademisyen, öğretmen ve bilim meraklıları bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 17:19 GÜNCELLEME 08.07.2024 17:24 GÜNCEL
İstanbul'da 9 ülkeden akademisyen, öğretmen ve bilim meraklıları buluştu
İstanbul'da 9 ülkeden akademisyen, öğretmen ve bilim meraklıları buluştu

Konferansın açılışında konuşan İbn Haldun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan yapay zeka ile dünyada yaşanan dönüşüme dikkat çekti.

Arkan “Bugün içinde bulunduğumuz dünyada temelde iki tane değiştirici var. Birisi yapay zekanın hayatın bütün alanlarında etkili şekilde kullanılması. Yapay zeka geliyor, bunun olumlu ve olumsuz yönleri var. Peki biz bunları nasıl dönüştüreceğiz? Bizi bununla bir şekilde baş edebilmemiz, bu alanda liderlik yapabilmemiz gerekiyor. Sizin beceri ve yetkinliklerinizi yapay zeka dahil her alanda kullanabilmeniz; öğrencilerinize de bu beceri ve yetkinlikleri de kullanabilmeyi öğretmeniz lazım. STEM ‘in bunu destekleyen bir tarafı var. Bu sebeple STEM yaklaşımını önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.



Konferans kapsamında fen bilimleri dersinde grupların akıl yürütme şekillerine göre öğretmen müdahalelerinin ı̇ncelenmesi, mesleki kaygıların ötesinde gelecek endişesi olan gençlik perspektifleri, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin sosyal duygusal öğrenme becerileri ı̇le zorbalığa maruz kalma düzeyleri arasındaki ı̇lişki, GEN-IA ve siber güvenlik, okul öncesi dönemde ters yüz öğrenme eğitim modeli ile STEM eğitimi, kodlama etkinliklerinin STEM okul etiketi ve ESEP+SCIENTİX projelerine entegrasyonu, robotik destekli STEM uygulamaları gibi konular panellerde ele alındı. Ayrıca çeşitli atölyeler ve bilim gezileri de yapıldı.

STEM Expo ve ICSE Science Factory projesi kapsamında Local Fair de düzenlendi. Firmalar STEM eğitimine yönelik hizmetlerini ve ürünlerini sergiledi. STEM alanında çalışan akademisyen ve öğretmenler ICSEfactory Local Fair kapsamında yapılan uygulama etkinliklerini paylaşma ve fikir alışverişinde bulunma imkanına sahip oldular.



Dünya teknolojinin ilerlemesi, otonom sistemlerin ve yapay zekanın hayatımıza girmesiyle hızlı bir değişim sürecine girdi. Değişimle birlikte yenilikçi öğrenme ve öğretme metotlarına olan bir ihtiyaç oluştu. Bu noktada STEM; Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımı olarak son yıllarda öne çıktı. Bu noktada STEM öğrencilerin bilgi, beceri, yetkinlik ve disiplinler arası bir bakış açısı kazanmasını amaçlıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR