Türk halkı Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istiyor!

Areda Survey araştırma şirketinin 2 bin kişiyle yaptığı araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 64,3’ü Türkiye ile Suriye ilişkilerinin geliştirilmesini ve ilişkilerin tekrardan başlaması gerektiğini savunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 19:34 GÜNCELLEME 08.07.2024 19:36 GÜNCEL
Türk halkı Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istiyor!
Türk halkı Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istiyor!

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed'le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok.” açıklamasının ardından, Areda Survey’in iki yıl önce gerçekleştirdiği Türkiye-Suriye ilişkilerine dair araştırma yeniden gündem oldu.  

Areda Survey araştırma şirketinin 2 bin kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 64,3’ü Türkiye ile Suriye ilişkilerinin geliştirilmesini ve ilişkilerin yeniden başlaması gerektiğini savunuyor. Yüzde 35,7’si ise bu yakınlaşmayı olumsuz değerlendiriyor. 

Türkiye genelinde 2.000 kişinin katıldığı ve 23-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

 

KAYNAK : Haber7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR