Millete ateş emrine uymadı, başı dimdik şehit oldu!

İstanbul'da, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında "vur" emrine uymadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurularak şehit edilen Piyade Er Kurtuluş Kaya'nın annesi, evlat acısını unutamıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2024 20:16 GÜNCELLEME 12.07.2024 13:13 GÜNCEL
Millete ateş emrine uymadı, başı dimdik şehit oldu!
Millete ateş emrine uymadı, başı dimdik şehit oldu!

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. İstanbul'da, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında "vur" emrine uymadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurularak şehit edilen Piyade Er Kurtuluş Kaya'nın annesi, evlat acısını unutamıyor.

'BİZE ORADAN HEDİYE GETİRECEKTİ AMA CENAZESİ GELDİ'

10 yaşındayken ağabeyi şehit düşen şehidin kardeşi Gökhan Kaya "bize oradan hediye getirecekti ama kendisi gelemedi, ama cenazesi geldi." dedi.

DARBECİ KOMUTANIN EMRİNE UYMADIĞI İÇİN VURULARAK ŞEHİT EDİLDİ

Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Germece köyünde yaşayan Kadriye ve Satılmış Kaya çiftinin 4 çocuğundan birisi olan Kurtuluş Kaya, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığında piyade er olarak vatani görevini yaptığı esnada, 15 Temmuz tarihinde emirle sokağa çıkarılarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde vatandaşlara ateş açmadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurulduğu tespit edilen Kurtuluş Kaya'nın şehitliği 2021 yılında resmiyet kazandı.

'AĞABEYİMİN ASKERLİĞİ BİTMESİNE 12 GÜN KALMIŞTI'

Kardeş Kaya, "Ağabeyimin askerliği bitmesine 12 gün kalmıştı. Acımız büyük. Onu unutmayacağız. Onun sayesinde bu hayata tutunuyoruz. Aramızda olmasa da kalbimizde yaşatacağız. Tüm şehitlere Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın" dedi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • ByBilen 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bin kere razı olsun...ne sizin gibi anaların ne de yetiştirdiğiniz evlatların hakları ödenmez
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun...Darbecilerin de belasını versin...Unutmayacağız,unutturmayacağız...
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 2 ay önce Şikayet Et
    Mekanı CENNET OLSUN İNŞALLAH
    Cevapla
  • Nöbetci eczan 2 ay önce Şikayet Et
    Kana kan Ahmet taştan ve ailesini yok edin
    Cevapla
  • sümbül 2 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm şehtlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. İçimizdeki ve dışınızdaki hainlere Allah fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR