MSB'den Türk ordusunu hedef alan Yunan bakana sert tepki

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve Türk ordusunu hedef alan açıklamasının şiddetle kınandığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2024 09:41 GÜNCELLEME 17.07.2024 10:29 GÜNCEL
MSB'den Türk ordusunu hedef alan Yunan bakana sert tepki
MSB'den Türk ordusunu hedef alan Yunan bakana sert tepki

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dendias'ın açıklamalarının, "Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu" olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamanın şiddetle kınandığı vurgulanan açıklamada, Türk ordusunun, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan "garantörlük" hakkı uyarınca harekete geçerek 1963-1974'te Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtardığına işaret edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmemiş, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısı ortadan kalkmış ve Yunanistan'daki askeri rejim yıkılarak demokrasiye dönüş mümkün hale gelmiştir. Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır. Yunanistan Savunma Bakanı'nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir."

DENDİAS'TAN KÜSTAH SÖZLER

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyaret sırasında şu  açıklamaları yapmıştı:

“Bugün, Kıbrıs’ta pusuda bekleyen işgalciye sızma noktasının kapılarını açan etnik bir darbenin olan darbenin tarihi olan 15 Temmuz 1974’ün üzerinden elli yıl geçti. Demokrasinin Kıbrıslı (Güney) ve Yunan savaşçılarına ve 1974’te işgale karşı yaşanan eşit olmayan mücadelede en derin saygımı ve vatansever şükranlarımı sunuyorum. Kardeş katili suç darbesinin ağırlığı altında çok üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Onları saygıyla anıyor ve katkılarını sonsuza kadar onurlandırıyoruz. Ve elbette, Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz."

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • MASK 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlar her fırsatta her platformda bizi düşman ilan edip aşağılayıcı hakaret eden sözlerle saldırıyor bizimkiler kınıyor bu nasıl kınama ise barış kardeşlikten bahsediliyor kınamayı bırak bu düşman söylemler devam ederse yarım kalan işimizi bitirir kıbrısı tamamen alırız deyin ve hazırlığını yap bak bakayım ne oluyor ha dünya üzerimize geliyor diyeceksiniz yahu zaten geliyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Kadim Devlet aklı bizim gibi düşünmüyor.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 ay önce Şikayet Et
    İspanya'da kral var, İngiltere'de var, Danimarka, İsveç, Norveç, Belçika, çingene Yunan'da bile hala kral var. Bu topraklara gelmemize vesile olan Osmanoğullarına yapılan resmen zulümdür. Türkü başsız bıraktılar, köşe başlarını Sabetay-Ermeni-Rum dönmeleri doldurdu.. 100 yıldır yapmadıkları bölücülük, kutuplaştırma, kaos ve İslam düşmanlığı kalmadı..
    Cevapla
  • Rıfkı 1 ay önce Şikayet Et
    İşgal mi? Sen işgal görmedin. Aç biraz tarih oku.
    Cevapla
  • Dertli 1 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs yarım bırakılmış bir meseledir. Türkiye kendi toprağı olan imparatorluk bakiyesi Kıbrıs'ın tamamını egemenliği altına almalı.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Burnumuzun dibindeki Kıbrısı da veriyorsak komple ülkeyi kapatıp gidelim. Kıbrıs'ın tamamı Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'ye aittir. Osmanlı binlerce şehit vererek Kıbrıs'ı Venediklilerden almıştır. Adaya 1900'lerden itibaren Rumları İngilizler getirdi ve resmen Kıbrıs'ı işgal ettiler, Türklerin arazilerini gasp ettiler. Kıbrıs'ın tamamı ilk fırsatta geri alınmalıdır.
    Cevapla
  • Nizamı âlem 1 ay önce Şikayet Et
    Ne vermesi boş konuşma , asıl vemediğimiz için bütün bu abluka, ve kaos... VESSELAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR