YKS'de derece yapan Filistinli İsmail Aksoy Gazze'ye şifa olacak

Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Gazzeli İsmail Aksoy, YKS Sınavı’nda ilk bin arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2024 14:05 GÜNCELLEME 18.07.2024 14:07 GÜNCEL
YKS'de derece yapan Filistinli İsmail Aksoy Gazze'ye şifa olacak
YKS'de derece yapan Filistinli İsmail Aksoy Gazze'ye şifa olacak

Türkiye’de yaşayan İsmail Aksoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ciddi başarı elde etti. Gazzeli İsmail Aksoy, YKS’de ilk bine girdi. Doktor olma hayaline bir adım daha yaklaşan İsmail Aksoy, Filistin’de doktorluk yapmak istiyor. Aksoy’un diğer hayali ise terör devleti İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze Şeridi’ne cami inşa ettirmek...

MAZLUMLARA YARDIM İÇİN DOKTOR OLACAĞIM

7 Ekim’den bu yana süren Aksa Tufanı savaşında Gazze’de 40’tan fazla akrabası şehit olan İsmail Aksoy, Yeni Akit gazetesine şunları söyledi:

“YKS’de ilk bine girme başarısı göstermekten dolayı çok mutluyum. Savaşın başından beri ailece aklımız hep Gazze’de, orada her gün bombalanan, şehit edilen yakınlarımızda. Gazze’deki mazlumların içinde bulunduğu zor koşulları düşünerek gözyaşlarıyla ders çalıştım. Orada yaşanan acıları düşünmekten uyku uyuyamaz olduk. Ben de çalışmaya ağırlık verdim. Allah’a şükürler olsun YKS’de ilk bin arasına girdim. Bu sayede tıp fakültesine gidip mazlumlara yardım etmek için hayalini kurduğum doktorluk mesleğine adım atabileceğim. Hedefim iyi bir doktor olup hem Türkiye’ye hem de Filistin’e olan vefa borcumu ödemek. En büyük hedeflerimden biri de kazandığım parayla Gazze’ye cami yaptırmak.”

ÜMMETE FAYDALI DOKTOR

Gazzeli İsmail Aksoy’un babası Dr. Adil Aksoy, Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi olarak Türkiye’ye akademi sahasında hizmet ediyor.

Dr. Adil Aksoy, konuya ilişkin şunları söylüyor:

“Çocuğumuzun başarısı, Gazze’de yaşanan büyük acıların arasında yüreğimize bir nebze su döktü. 7 Ekim 2023’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 40’tan fazla yakınımızı şehit verdik. Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar bombalar altında can verirken aynı zamanda zalim İsrail’in ablukası yüzünden açlık ve türlü hastalıkların pençesinde kıvranıyor. Oğlumuz İsmail de orada yaşanan mezalime çok üzülüyor. Bu yüzden hem oradaki mazlumlara hem Türkiye’ye faydalı olabileceği bir alan seçmek istedi. Doktor olmak istiyor. YKS’de ilk bine girerek tıp fakültesine girmeye hak kazandı. Şimdiden iyi bir doktor olup Gazze’deki mazlumlara yardım elini uzatmanın hayalini kuruyor. İslam ümmeti olarak çalışkan, donanımlı, acımasız dünya koşulları ile başa çıkabilecek nesiller yetiştirmek zorundayız. Ancak bu şekilde güç koşullar ve İslam düşmanlarıyla başa çıkabiliriz. Çocuklarımızı, vatan, ümmet sevgisiyle büyütüp hayata hazırlamalıyız. İnşallah oğlumuz İsmail de vatanına, ümmete faydalı iyi bir doktor olup güzel hizmetlerde bulunur”

KAYNAK : YENİ AKİT
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Alpertunga 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yolunu açık etsin..
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    Maşallah evladımıza.
    Cevapla
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • Ülken 2 ay önce Şikayet Et
    Maşallah niyetine
    Cevapla
  • kral 2 ay önce Şikayet Et
    MAŞALLAH ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞAALLLAh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR