Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.07.2024 21:59 GÜNCELLEME 20.07.2024 22:29 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC vatandaşlarına müjde

Müjdeyi sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık.

Aldığımız bu karar Türk üniversitelerinde eğitim görmek isteyen Kıbrıs Türkü öğrencilerimize hayırlı olsun.

Türkiye olarak Kıbrıslı kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da geleceğimizi de paylaşmaya devam edeceğiz.

50 yıl önce bu topraklarda tesis ettiğimiz barış ve huzur ortamını inşallah muhafaza edecek, bunun zedelenmesine izin vermeyeceğiz."

 

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Kızıl Elma 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ın tamamı Türkiye'ye ait. Osmanlı binlerce şehit vererek Kıbrıs'ı Venediklilerden almıştır. Adaya 1900'lerden itibaren Rumları İngilizler doldurdu ve Türklerin arazilerini çaldılar. Gaspçı Rumlar adadan kovulmalı, aynısı balkanlar içinde geçerli.
    Cevapla
  • Drmurdock 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar 1570 lerden evvel vardı Osmanlı imp. Elçi gönderip adanın osmanliya bağlanmasını istediler.....mal mülk sahibi de nasıl oldular has ,timar, zeamet sistemi vardı....has oradaki kaymakam denki yöneticilere tahsis topraklardan....1800 lerde ada topraklarının sadece yüzde 30 kısmı Rum mulkuydu ve buradaki Osmanlı yöneticileri evlilik karşılığında toprağı Rum nüfusla paylasmaya başladı
    Cevapla
  • Radikal Analist 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz aşığı rumlara neden bize verilmeyen haklar veriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle