CHP sözcüsü Yücel'e sert tepki: Bu açıklama, Müslümanlara müdahaledir!

Ayetlerin okunduğu Cuma hutbesine 'saçmalık' diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı hedef alan CHP Sözcüsü Yücel'e STK temsilcilerinden sert tepki geldi. Temsilciler, "Cuma hutbesi Müslümanları muhatap alıyor, gayrimüslimleri değil" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2024 00:57 GÜNCELLEME 24.07.2024 01:06 GÜNCEL
CHP sözcüsü Yücel'e sert tepki: Bu açıklama, Müslümanlara müdahaledir!
CHP sözcüsü Yücel'e sert tepki: Bu açıklama, Müslümanlara müdahaledir!
  • Haber7 – ÖZEL

Tesettürün önemine dikkat çeken son Cuma hutbesini hedef alan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yaptığı basın toplantısıyla tepki çekti. 

CUMA HUTBESİNİ VE ALİ ERBAŞ'I HEDEF ALDI

Ayetlerin okunduğu Cuma hutbesine 'saçmalık' diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan CHP Sözcüsü Yücel, “Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Adam kendini resmen Şeyh'ül-İslam sanıyor. Geçtiğimiz Cuma hutbesinde, ‘Kadınların yüz, el ve ayakları hariç örtünmesi gerektiğini, kadınların gençlerin erken yaşta evlenmesi gerektiğine’ dair bir şeyler saçmalamış. Diyanetin sınırsız bütçesiyle, saltanat süren bu hadsiz adam, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu unutmuşa benziyor. Unuttuysan hatırlatalım, Ali Erbaş! İnsanların giyimine, yaşam tarzına, kaç yaşında evleneceklerine telkin ve tavsiye yoluyla dahi karışamazsın. Haddini bil! Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti! Türkiye'de kadınlar kaç yaşında kadınlar kaç yaşında evleneceklerine kendileri karar verebilirler. Türkiye'de kadınlar siz istiyorsunuz diye dört duvarına sıkışıp kalmazlar.”  ifadelerinde bulundu.

CHP SÖZCÜSÜNE TEPKİ YAĞIYOR: CUMA HUTBESİ MÜSLÜMANLARI İLGİLENDİRİYOR

Haber7'ye açıkalmalarda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, CHP sözcüsü Yücel'in ifadelerine tepki gösterdi. Ayetler ve hadisler ışığında hazırlanan Cuma hutbesine 'saçmalık' denilmesine tepki gösteren ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek veren Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü ve Diyanet-Sen eski Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Sayın Ali Erbaş yasalara uygun olarak görevini yapmıştır. Cuma hutbesi Müslümanlara hitap etmektedir." dedi.

BAYRAKTUTAR: İMAN EDENLER NASİHATLERE UYMALI

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) eski Başkanı Mehmet Bayraktutar, Haber7'ye yaptığı açıklamada, CHP Sözcüsü Yücel'i eleştirdi. 

İman edenlerin emirleri yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Bayraktutar, "Kur'an-ı Kerim, insanlara doğru yolu kendi akıllarıyla bulmaları için bir rehberdir. Kur'an-ı Kerim, Allah tarafından Hazreti Muhammed'e indirilmiş ilahi bir kitaptır. Allah'a, Resulüne ve Kur'an'a iman edenler, içindeki emir ve talimatlara, nasihatlere uymalıdır" dedi.

BU DİN ANLATILMAK VE YAŞANMAK İÇİN GÖNDERİLMİŞTİR

Ali Erbaş'ın görevinin İslam'ı anlatmak olduğuna vurgu yapan Bayraktutar, "Ahzab Suresi ve Nur Suresi'ndeki ayetler, kadınların örtüsüne işaret eder. Bu bir emirdir ve öyle olması gerekir. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, doğrusunu söylemiştir. Bu din anlatılmak ve yaşanmak için gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

TOPLUMU DEJENERE EDEN ZİHNİYET ELBETTE ELEŞTİRİLMELİ

Dejenarasyona sürükleyen zihniyetin eleştirilmesi gerektiğini söyelyen Bayraktutar, "Diyanet İşleri Başkanı, ölçüsüz giyim tarzıyla toplumu dejenerasyona sürükleyen ve kız çocuklarımızı perişan bir hale getiren zihniyeti bir Müslüman olarak elbette eleştirmelidir. Biz kimsenin giyimine karışmıyoruz; bu Allah'ın emridir." dedi.

CHP, ALMIŞ OLDUĞU TALİMATLARI YERİNE GETİRİYOR

Geçmişten beri CHP'nin aynı zihniyette olduğunu belirten Bayraktutar, "Şimdi bunu eleştiren de bir CHP sözcüsü. Bunların işi bu zaten. Bunlar tarihten bu yana, özellikle İsmet İnönü'nden sonra bu ülkeye hiçbir katkıda bulunmamışlardır. Bunlara ta başından beri bir görev verilmiştir. 'Türkiye ve Türkleri bırakın dinden çıkarmayı, İslam'ı yaşatmayı bunlardan alın. Onlar kendileri bizim gibi olurlar' diye ağabeylerinin nasihatleri var. Ve bunlar da bunu uyguluyor. Almış olduğu görevi ve talimatı yapıyorlar demek ki!" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANSA MÜDAHALE ETMEMESİ LAZIM, DEĞİLSE DİNİME KARIŞAMAZ!

CHP'nin laikliği istismar ettiğini ve Müslümanlara laiklik adı altında müdahale ettiğini kaydeden Bayraktutar, "Eğer bu sözcü Müslümansa, buraya müdahale etmemesi lazım. Ali Erbaş, bunu söylerken müdahale etmiyor. 'Eğer siz Allah'a inanıyorsanız, Müslüman kadınlara söyle boyunlarını örtsünler, elbiselerini uzun ve vücut aksamlarını belli etmeyecek şekilde giyinsinler!' Bu, Müslümanlara gelen bir emirdir. Ama bu sözcü Müslüman değilse, benim dinime karışmasın. O da gitsin istediği gibi yaşasın. Biz Müslüman olanlara söylüyor bunu, hatırlatmada bulunuyor. Allah'ın emridir. Kendileri Müslüman değilse, iman etmemişlerse, onlar Müslümanların dinine müdahale ediyorlar. Bizim dinimizin emirlerini Diyanet İşleri Başkanı söylemeyecek mi?" dedi.

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU DİYANET'E TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Diyanet'i Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğunu hatırlatan Bayraktutar, "Diyanet İşleri Başkanlığını, Mustafa Kemal Atatürk niye kurdu? Atatürk'ün kurduğu Diyanet'e bile tahammül edemiyorlar. Bu nasıl bir anlayış? İşleri güçleri İslam'a ve Müslümanlara saldırmak. Bu ülkeyi ve 1500 yıldır Müslüman olan bu milleti tart ediyorlar, kabul etmiyorlar, rezil etmeye çalışıyorlar. Aklını başına alsın herkes. Biz onun hayatına karışmıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

ALİ ERBAŞ'IN YANINDAYIZ!

Başkan Ali Erbaş'a teşekkür eden Bayraktutar, "Ali Erbaş hocamın sonuna kadar yanındayız. Bu devletin 40 sene bir memur ve bürokrat olarak hizmet etmiş. Müdahale etmesinler. Ali Erbaş yalnız değildir. Bu dinin emirlerini her zaman söyleyeceğiz. İmamlar da söyleyecek. Ali Erbaş'a da çok teşekkür ediyorum." dedi.

GAYRİMÜSLİMLER BUNUN MUHATTABI DEĞİLDİR

"Ali Erbaş Bey'in okuduğu ayet-i kerimeler Müslümanlara hitap etmekterdir. Gayrimüslimler bunun muhatabı değildir." diyen Bayraktutar, "Bıraksınlar, kendi hayatlarını yaşasınlar. Bu ülke topraklarında milleti birbirine düşürmesinler. Müslümanlarla inanmayanları birbirine düşürmek ve bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar. İstediklerini yaşasınlar, ama bizim dinimize, Rabbimizin emirlerine karışmasınlar. Biz bunu yaşayacağız" diye konuştu.

GÜÇLÜ: ERBAŞ ANAYASAL VAZİFESİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR

Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (ANADOLU-SEN) Genel Başkanı Mustafa Güçlü, Haber7'ye yaptığı açıkalmada, Başkan Erbaş'ın yasalar çerçevesinde görevini yaptığını söyledi.

Erbaş'a destek veren Mustafa Güçlü, "Genel olarak konuşmak gerekirse, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevi bellidir. Cuma günleri ve diğer günlerde Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmesi için bilgilendirme yapmak, hem örgün hem yaygın olarak eğitim vermek, dini emirleri millete tebliğ etmek ve aydınlatmakla görevlidir. Cuma günleri hutbe okuması da farzlardan biridir ve bunu belirleme yetkisi Anayasa'ya, kanunlarımıza ve yönetmeliklerimize göre Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmiştir. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve ona bağlı olan kurumlar da, yasalar çerçevesinde dinin emirlerini millete tebliğ etmek, duyurmak ve aydınlatmakla görevlidir ve görevini yapmıştır." diye konuştu.

TOPLUM İLİŞKİLERİNİ NORMAL RAYINDA GÖTÜRÜYOR

CHP sözcüsünün Cuma hutbesini hedef almasını eleştiren Güçlü, "İşin açıkçası, sanki ülkede bir Müslümanların toplum içinde bu tür konularda bir sıkıntısı varmış gibi bir algıya dönüştürülmesi doğru bulmuyoruz. Aslında toplumumuz bu meseleleri şu anda aşmış vaziyette. Açık giyinenler, kapalı giyinenler, tesettüre uyanlar ve uymayanlar... Toplum sosyal ilişkilerini ve münasebetlerini normal rayında götürüyor. Bu kapsamda toplumu gerecek bakış açısıyla cuma hutbesinin değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

DİYANET'İN HUTBELERİNİ DİKKATE ALMAK MÜSLÜMANLARIN İŞİDİR

Cuma hutbesinin muhatabının Müslümanlar olduğunu kaydeden Güçlü, "Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanı, Kur'an ve sünnette geçen haliyle tesettürün ne olduğunu ifade etmiştir. İnsanlar buna uyar ya da uymaz. Bu, Cenab-ı Hakk ile insanların kendi arasındaki bir durumdur. Diyanet İşleri Başkanı burada sadece Müslümanlara bir hatırlatma yapmıştır. Diyanet'in hutbeleri hazırlayan biriminin yaptığı bu hatırlatmayı dikkate alıp değerlendirmek Müslümanların işidir" dedi.

KUTUPLAŞTIRMA UYARISI

CHP'nin açıklamasını kutuplaştırmaya yönelik bir değerlendirme olduğunu belirten Güçlü, "Bu açıklamayı kutuplaştırmaya yönelik bir değerlendirme olarak görmeyi doğru bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 590 TÜMÜ
  • Ramazan Eroğlu 1 ay önce Şikayet Et
    "Ebu Cehil ölmedi! Ebu leheb kıtalar dolaşıyor!" Ârif Nihat Asya Bunlar onların tohumları
    Cevapla
  • Abdulkadir ULU 1 ay önce Şikayet Et
    Bu hutbe müslümanlara hitap eder,müslüman olmayanlara değil.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tam bir kafir ağzıyla konuşuyor hadsiz galiba bunların soyu ebu cehile dayanıyor
    Cevapla
  • BURHAN 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların savaşı Yüce Allah CC iledir. Kesinlikle Ali Erbaş ile değil.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 ay önce Şikayet Et
    Ayetleri yasaklamak isteyenler ancak Bizans köpekleri olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR