Bakan Tekin'den son dakika Fransız okulları açıklaması

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Kurallara, mevzuata uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2024 12:09 GÜNCELLEME 24.07.2024 12:53 GÜNCEL
Bakan Tekin'den son dakika Fransız okulları açıklaması
Bakan Tekin'den son dakika Fransız okulları açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk öğrenci kaydına izin verilmeyen okullara ilişkin, "Bu okullar normal koşullarda bizim mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretimlerine devam edecekler. Girmezlerse yok hükmündeler zaten" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, kendi ülkelerinin müfredatını uygulayarak Türk öğrenci kaydına izin verilmeyen okullara ilişkin, "Bu okullar normal koşullarda bizim mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edecekler. Girmezlerse yok hükmündeler zaten. Bizim arzu ettiğimiz şey şu; bir yasal mevzuatımız var, bir de anayasamızın uluslararası sözleşmelerle ilgili 90'ıncı maddesi çerçevesinde ülkelerle yaptığımız uluslararası anlaşmalar var. Bu nedenle bu okulların hukuki statüye kavuşması için uluslararası sözleşme yapılması gerekiyor. Biz bu bahsi geçen, yasal dayanağı olmayan 12 okulun uluslararası sözleşmeyle, karşılıklı iki ülkenin anlaşacağı zemininde yasal dayanağa gelmesini arzuluyoruz. Fransa ile görüşmelerimiz devam ediyor, Pakistan'da görüşmelerimiz devam ediyor. Uluslararası sözleşme yapalım, biz de karşılıklı olarak özellikle Avrupa'daki Türk vatandaşlarımızın çocuklarının, eğitim öğretim hakkından demokratik özgür bir biçimde, kendi kültürlerini ana dillerini öğrenebilecekleri bir şekilde uluslararası sözleşme yapmak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

'YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ'

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu gündemine ne zaman geleceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Tekin, "İtirazlar, kanunun hazırlık aşamasında da vardı, komisyon aşamasında da vardı. Genel Kurul aşamasında da olacak. Biz yaptığımız hazırlık sürecini dolu dolu geçirdiğimize ve bu konuda görüş alınabilecek her taraftan görüş aldığımıza inanıyorum. İddialıyız bu konuda. Kanunla ilgili biz, Türkiye'de öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili olarak yepyeni bir başlangıç yapacağız. Yeni başlangıçlara farklı kesimlerden, farklı toplumsal yapılardan eleştiri olabilir. Meclis kapanmadan Genel Kurul'dan geçip geçmeyeceğini bilemem ama süreç devam ediyor. O tamamen Genel Kurul'un takdirinde" dedi.

KAYNAK : DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • GECE KARTALI 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan artık bu işi fazla uzatmayın bu okullar öğrencileri türkiye düşmanı olarak yetiştiriyorlar ve devamlı ülkemiz aleyhine çalışıyorlar...tamamen kapatın gitsin ...korkmayın
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    "Girmezlerse yok hükmündeler zaten" deme "Kapatacağız" de. Herkes görürsün ve bilsin ne yapılacağını. "yok hükmündeler zaten" demek "bir şey yapmayacağız" demekten öte bir şey değil.
    Cevapla
  • Tekirdağlı. 1 ay önce Şikayet Et
    Yok hükmündelerse yasal olarak hiçbir geçerlilikleri yoksa dolandırıcılık yapıyorlardır. Kapayın neyi bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • Hamidoo 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede yabanci okullar siyonist yetistiriyor,mason yetiştiriyor.Sonra bunlari basin,siyaset gibi alanlara yönlendiriyorlar ve büyük İsrail yolunda hizmet kanali oluşruruyorlar...Tehlikeliler hem de çok! Milli varliğimizi tehdit ediyorlar !
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen devam syn bakanım biz sömürge ülkesimiyiz ki bu okullarda neyin nesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR