200 milyon TL borçla devraldı! O belediye borçları sıfıra indirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 200 milyon TL borçla devraldıkları belediyelerin borçlarını sıfıra indirdiğini ve gelirlerini 60 kat arttırdığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 18:37 GÜNCELLEME 26.07.2024 18:37 GÜNCEL
200 milyon TL borçla devraldı! O belediye borçları sıfıra indirdi
200 milyon TL borçla devraldı! O belediye borçları sıfıra indirdi
  •   HABER7

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en çok borcu olan belediyeleri açıklamasının ardından gündem olan SGK prim borcu tartışmaları devam ediyor. Borçlu belediyeler gözlerini kapatarak yaşananları görmezden gelmeye çalışırken, borçsuz belediyeler de vatandaşın karşısına gönül rahatlığıyla çıkıyor.

BORÇ SIFIR, YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın "Belediyemizin SGK borcu sıfır Türk Lirasıdır" açıklamasının ardından bir belediye başkanı daha SGK'ya borçlarının olmadığını açıkladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 200 milyon₺ borç ile devraldığı belediyenin şu anda hiç borcu olmadığını duyurdu.

 

Tahmazoğlu, belediyenin hiç kredi kullanmadığını ve gelir bütçesini 60 kat arttırarak 5,5 milyar TL'ye çıkardıklarını da söyledi. Başkan Tahmazoğlu tüm bunları yaparken kütüphane, cami, tünel, 3 katlı köprülü kavşak gibi yatırımlara da ara vermeden devm edildiğini sözlerine ekledi. 

Tahmazoğlu X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

Belediyeler, SGK dahil tüm borçları ile gündemde!

Göreve başladığımızda 200 milyon₺ borç ile devraldığımız Belediyemizin şu an hiç borcu yok, borç sıfır(0)!

Kullanılan kredi yok ve dahası gelir bütçemizi 60 kat artırarak 5.5 milyar ₺’ye çıkardık.

Ayrıca Devlet yatırımları gibi yatırımlar yaparak (kütüphane, cami, tünel, 3 katlı köprülü kavşak vs.) yolumuza devam ediyoruz.

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • Mardinli 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam tüm ülkede en iyi belediye başkanı daha yüksek mevkilerde şaşırmaz inşallah
    Cevapla
  • İZZET.B... 2 hafta önce Şikayet Et
    helal sun ama bu halk bunların kıymetini bilmez politize olmuş.. hizmet d3gil ideolojik oy kullanma alışkanlığı malesef geri kalmış bir şehir orta çıkartıyor..umarım şahinbey halkı başkanlarının kıymetini bilir
    Cevapla
  • Rba 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu işler öyle kolay değil çalmaya gelirsen bişey yapamazsın ama niyet halis olursa o zaman yürür gidersin ağlamakla olmuyor bu işler. Liyakat böyle birşey, işi ehline teslim edeceksin. Başarılarının devamı dileğiyle sayın başkan...
    Cevapla
  • yOrum cu 2 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl yapmış bunu? Antalya da bir belediye borçla devralmış sonra haciz gelmiş, başkanda oturacak sandalye bile kalmamış da yazık fotoğraf çektirip paylaşıp duruyordu. Gazete ve televizyonlarda yayınlandı. Şu borcu ödeyip kâra geçen belediyeden bir bir kurs falan mı alsalar acaba?
    Cevapla
  • Dobra 2 hafta önce Şikayet Et
    İBB başkanı Fırıldak Eko'da paraları Fransa da, İtalya'da yandaşlarıyla yesin eğlensin. 4 ayda 26 kez tatile çıkan Eko'ya milletin parası zehir zıkkım olsun. Şu İstanbul'a bir ağaç bile dikmedi. Ama yalanla, algıyla, paralı sosyal medya trolleriyle şeytan gibi insanları kandırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR