Metin Feyzioğlu'na yeni görev: Bakan Fidan tebliğ etti

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı isimlere yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti. Bu doğrultuda; Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2024 16:47 GÜNCELLEME 27.07.2024 17:41 GÜNCEL
Metin Feyzioğlu'na yeni görev: Bakan Fidan tebliğ etti
Metin Feyzioğlu'na yeni görev: Bakan Fidan tebliğ etti

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan atama kararları...

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

2 İSME YENİ GÖREV

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Metin Feyzioğlu

METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

Metin Feyzioğlu (d. 7 Temmuz 1969; İstanbul), Türk ceza hukuku profesörü, diplomat ve eski Türkiye Barolar Birliği başkanıdır.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevini 2013-2021 yılları arasında sürdürmüş olan Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu'nun torunudur. 18 Temmuz 2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi olmuştur.

CHP Parti Meclisi üyeliğinden 2019 yılında istifa etmiştir. 30 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine atanmıştır.

YASİN EKREM SERİM KİMDİR?

Yasin Ekrem Serim, 27 Mart 1986 yılında Kocaeli'de dünyaya geldi. Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezun olan Serim, İngiltere’de University of Westminister’da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı, Harvard Kennedy School Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katıldı.

Yasin Ekrem Serim

Serim bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde New York’da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bürokraside farklı alanlarda görev aldı.

Son olarak Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Öbürü n oldi?. 1 ay önce Şikayet Et
    Prag’daki egemen bağış nire gitti, yine bulur bi yer açıkta kalmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun bence ülkede kalıp siyaset yapmalı chp de.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    metın hoca nerden nerıye bır zamanlar konusıyortu rehıs
    Cevapla
  • Kasım MOLLA 1 ay önce Şikayet Et
    Metin Hoca,kaliteli bir vatan evladı akademisyendir,azami istifade edilmelidir.Degerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • Alperen 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adamlara fazla güvenmeyin. Akparti vaktiyle Ertuğrul Günay'ı bakan yaptı ama adam makam gidince aslına döndü. Feyzioğlu'da aynısını yapacak. Bunlara güvenilmez.
    Cevapla
  • Topdelen 1 ay önce Şikayet Et
    Öyle deme..feyzioğlu abi iyidir beraber cat icmiigim8: doğan ekmek yemisligim8z vardır.. beş haliğindedir. Evvabin ve kuşluk namazlarini da kaçırmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR