Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye- Ermenistan sınırında kritik görüşme!

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın Alican-Margara sınır kapısında görüştüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2024 14:49 GÜNCELLEME 30.07.2024 14:49 GÜNCEL
Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye- Ermenistan sınırında kritik görüşme!
Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye- Ermenistan sınırında kritik görüşme!

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde beşinci toplantı  Alican-Margara sınır kapısında gerçekleştirildi. Kritik görüşmeyi Dışişleri Bakanlığı duyurdu.

Paşinyan Ermenistan-Türkiye sınırını ziyaret ettiPaşinyan Ermenistan-Türkiye sınırını ziyaret etti

Açıklamada, "Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, beşinci toplantılarını 30 Temmuz’da iki ülkenin ortak sınırındaki Alican-Margara sınır kapısında gerçekleştirmişlerdir." denildi.

Öte yandan iki ülkenin özel temsilcilerinin yer aldığı görüşmeye ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Önceki toplantılarında anlaşmaya vardıkları hususları teyit eden Özel Temsilciler, ayrıca, Akyaka/Akhurik demir yolu sınır kapısının bölgesel gelişmeler doğrultusunda faaliyete geçirilebilmesi durumunda gerekecek teknik ihtiyaçların değerlendirilmesi ve diplomatik/resmi pasaport hamilleri için karşılıklı vize prosedürlerinin kolaylaştırılması hususlarında da mutabık kaldı.

Özel Temsilciler son olarak, nihai amacı tam normalleşme olan bu süreci ön koşulsuz olarak sürdürmek konusundaki mutabakatı da teyit etti.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Canacan 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeni sözde anılarını v.s kaldirmalı.
    Cevapla
  • Faik 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de ki 750 bin kaçak ermeniyide geri alsınlar..
    Cevapla
  • istanbullu 1 ay önce Şikayet Et
    onlar bize muhtaç pis katillerle niye dost olalım sonuna kadar boykot sınırımızdan sokmayalım istanbuldaki kaçak ermenileride sınırdışı edelim
    Cevapla
  • Adana 01... 1 ay önce Şikayet Et
    Aynı görüşme Suriye ile sınırda yapılmalı bagdat moskova da niye görüşülsün niye orda derdimize çare arayalım Suriye Sınırinda gayet te iyi olur iki ülke liderleri bunu yapmalı Bu suriyeli göçmenlere biran önce gitmeli artik
    Cevapla
  • Kapici 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeni,Rum ve Batidan dost Olmaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR