Haniye'nin vasiyetiyle Ayasofya'da büyük buluşma: İstanbul 'Gazze' için tek yürek!

Filistin davasının önderlerinden İsmail Haniye’nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK’lar Ayasofya Meydanı’nda bir araya gelecek. Meydanda buluşacak STK’lar, şehadete eren ve İsrail zindanlarda tutulan kişiler için tek yürek oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2024 18:10 GÜNCELLEME 03.08.2024 20:44 GÜNCEL
Haniye'nin vasiyetiyle Ayasofya'da büyük buluşma: İstanbul 'Gazze' için tek yürek!
Haniye'nin vasiyetiyle Ayasofya'da büyük buluşma: İstanbul 'Gazze' için tek yürek!

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine 3 Ağustos'ta Filistin'e destek amacıyla meydanlarda toplandı.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK'lar ve gönüllüler Filistin'de yaşananların son bulması için Ayasofya Medyanı'nda Filistin halkına destek için buluştu.

KAMUOYU DİRENİŞE GEÇTİ

7 Ekim 2023'te başlayan saldırılar ve ardından devam eden soykırımla Filistin'de yaşanan işgal ve zulüm dünya gündeminde önemli bir yere taşındı. Dünya liderlerinin çoğu ve uluslararası kuruluşlar yaşananlara sessiz kalırken kamuoyu direnişe geçti.

HANİYE TÜM DÜNYAYI GÖSTERİ DÜZENLEMEYE ÇAĞIRMIŞTI

İran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan İsmail Haniye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için uluslararası gün ilan ederek tüm dünya ülkelerini gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

İSMAİL HANİYE'DEN "SON ÇAĞRI"

"Şehit İsmail Haniye'ye Sözümüz Var" diyerek çağrı yapılan buluşma öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyadan duyurular yapılacak. İsmail Haniye'den "Son Çağrı" buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verilecek. Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda icra edilecek eylemde slogan ve marşlar ile İstanbul'un tek yürek olması bekleniyor.

BİLAL ERDOĞAN: "FİLİSTİN ÜMMETİN DAVASI"

Miting öncesi konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Rahmetli şehidimiz İsmail Haniye şehadetinden hemen önce bütün İslam dünyasına bütün Müslümanlara bir çağrıda bulunmuştu. Cumartesi günü meydanlara çıkın cumartesi günü soykırıma karşı çıkın cumartesi günü ses verin demişti.

Tabii biz bunun, onun son çağrısı olduğunu bilmiyorduk. Haniye'nin vasiyetine sahip çıkmak için buradayız. İran ziyareti sırasındaki kalleş pusu tam bir İsrail korkaklığına yaraşır şekilde gerçekleşti ve bu şehidimizin son çağrısı oldu. Dünya barışı Ortadoğu ve Filistin'de barışla olur. Güçlü olmak zorundayız ki Müslümanlara karşı kalkışmayı düşünenler bunu bilsin. Türkiye güçlü olursa dünyada bütün mazlumlar rahat uyur" dedi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan

Miting, Gazze şehitleri için Kur'an Tilaveti ile başladı.

7 EKİM'DEN BUGÜNE NELER OLDU?

İsrail işgali altında olan Filistin topraklarında 7 Ekim 2023'den bu yana saldırılar soykırım boyutunda devam etti. Geride kalan 300 günde ise dünyanın gözü önünde 40 bine yakın Filistinli şehit edildi, 91 bin kişi yaralandı. 10 bin Filistinli kayıp, 2 milyonun üzerinde Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Son saldırılarda çocuklarını ve torunlarını şehit veren Hamas Lideri İsmail Haniye de şehadete erenler arasında yer aldı.

 

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Tek söz TÜRKİYE 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kim ya konuşma yapıyor????
    Cevapla
  • Kör göze 1 ay önce Şikayet Et
    İlim yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı diyor işte okumadın herhalde. Kim konuşsaydı şoförler odası başkanı mı
    Cevapla
  • Köpek sever 1 ay önce Şikayet Et
    Milyonlar tek yürek değil
    Cevapla
  • Ankaralıpaşa 1 ay önce Şikayet Et
    Yorum yazmasanda isminden anlaşılıyor zaten
    Cevapla
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    filistin direnişinin sünni liderini kendi topraklarında öldürtüp ona alternatif şii nasrallahı ön plana çıkarmak için atılan bir adımdı belki de haniyenin şehit edilmesi
    Cevapla
  • O k u r 1 ay önce Şikayet Et
    Bu işleri belki ile konuşmamak lazım...
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu
    Cevapla
  • Firari 1 ay önce Şikayet Et
    Mitinge katıldınız filistini kurtardınız tebrik ederim her yıl aynı mitingler Hangi arap ülkesi filistin için birşeyler yapıyor her yıl türkiye israili kınıyoruz diyor tamam Bu kadar düşünüyosanız gidin o zman savaşa kimse sizi zorla tutmuyor
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Oooo muhalif kesimde yoğun ilgi gösteriyor buralara .Sizin aklınız yetmez bu konulara. Siz gidin çiçek böcek konulu alanlara bakın
    Cevapla
  • O k u r 1 ay önce Şikayet Et
    Bu mitinglerden İsrail de rahatsız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR