Bakan Tunç açıkladı: Orman yangınlarına ilişkin 9 kişi tutuklandı

Bakan Tunç, 12-17 Ağustos arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak'taki orman yangınlarına ilişkin gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2024 23:02 GÜNCELLEME 19.08.2024 00:14 GÜNCEL
Bakan Tunç açıkladı: Orman yangınlarına ilişkin 9 kişi tutuklandı
Bakan Tunç açıkladı: Orman yangınlarına ilişkin 9 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; toplam 22 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Bakan Tunç'un paylaştığı bilgilere göre, şüphelilerden 9'u tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 1'i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 7 şüphelinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bakan Tunç, "Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yeşil Vatan'ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum" dedi.

 

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Idam edin idam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR