AFAD Başkanı açıkladı: Orman yangınlarında 3 ilde 142 yapı hasar gördü!

Son dakika haberleri: AFAD Başkanı Okay Memiş, orman yangınlarında ilk belirlemelere göre 3 ilde 142 yapının hasar gördüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2024 13:47 GÜNCELLEME 19.08.2024 14:06 GÜNCEL
AFAD Başkanı açıkladı: Orman yangınlarında 3 ilde 142 yapı hasar gördü!
AFAD Başkanı açıkladı: Orman yangınlarında 3 ilde 142 yapı hasar gördü!

SON DAKİKA HABERİ: AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban, orman yangınlarında son duruma ve hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Aydın'da yangın felaketi: Acı bilanço havadan görüntülendi! Ciğerlerimiz yandıAydın'da yangın felaketi: Acı bilanço havadan görüntülendi! Ciğerlerimiz yandı

AFAD Başkanı Memiş açıklamasında, yaklaşık 4 gündür ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. 

142 YAPI ZARAR GÖRDÜ

Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, en büyük tesellinin yangınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmamış olduğunu dile getirdi.

Yangından etkilenen illerde valilerin başkanlığında yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde ülke genelinde toplam 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir. Yangından zarar gören yerleşim yerlerinde hasar ve zarar tespit çalışmaları an itibariyle devam etmektedir. İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde toplam 142 yapı orman yangınlarından etkilenmiştir. Bunlardan 11'i yıkık, 92'si ağır hasarlı, 32'si ise az hasarlıdır. Hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle İzmir'de konut, iş yeri ve tarım zararlarıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Uşak, Muğla, Bolu ve Karabük illerimizde meydana gelen yangınlarda an itibariyle yapısal hasar ve zarar tespiti bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen süreçte yine değişik bir şekilde bilgi olursa sizlerle paylaşacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birçok bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşla yoğun mesai harcadıklarını aktaran Memiş, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

AFAD Başkanı Memiş, yangınlardan etkilenen vatandaşların mağduriyetini gidermeye gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir Valisi Süleyman Elban'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde;

Yangınların çoğu ihmal kaynaklı. 7 kişi gözaltında. Menderes ve Urla'da çıkan yangın elektrik tellerinin kopmasıyla çıktı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • miroglu 1 ay önce Şikayet Et
    orman kanunu degistirilmesi gerekir cezalar caydirici degil ağır suçlar kanuna girmesi lazim
    Cevapla
  • zafer gülten 1 ay önce Şikayet Et
    cazalar çok az,caydırıcı değil,orman yakanlar afsız törör suçuyla yargılanıp en ağır ceza verilmeli,mal varlığına el konulmalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR