Dikkat çeken detay: TSK'da tarihi bir ilk gerçekleşti!

Bakırköy'deki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu'nda düzenlenen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde bir ilk yaşandı. Mezuniyet törenlerinin ardından okullarının birincisi olan başarılı kadın teğmenler dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2024 12:42 GÜNCELLEME 01.09.2024 15:49 GÜNCEL
Dikkat çeken detay: TSK'da tarihi bir ilk gerçekleşti!
Dikkat çeken detay: TSK'da tarihi bir ilk gerçekleşti!
 

Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'nın mezuniyet törenleri yapıldı. Bu sene, geçen yıllardaki mezun törenlerinden farklı bir durum söz konusuydu. O da, 3 harp okulunun dönem birincileri kızlardı.

KADIN BİRİNCİLER ÖNE ÇIKTI

Ankara'da Kara Harp Okulu'nda, Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul'da Deniz Harp Okulu'nda Teğmen Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda Teğmen İkra Kuyumcu dönemlerini birinci bitirdi. Birinci kızlar, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Erdoğan, 3 okulda da birinciliği kızların aldığının tesadüf olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu herhangi bir tesadüf değil, kızlarımızın gerçekten harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, bunun neticesinde çalışmaları ve verdikleri mücadele, bu mücadeleyle de hamdolsun kara, hava, deniz buralardaki alınan netice." dedi.

24 yaşında olan Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu İstanbul'da doğdu. Liseye kadar İstanbul'da öğrenim gördü.

22 yaşında ki Deniz Harp Okulu'nun birincisi ise Teğmen Şeyda Yıldırım'dı. Kocaeli doğumlu Yıldırım, mezun olmasının gururunu yaşadığını ifade etti.

Hava Harp Okulu birincisi ise 23 yaşında olan Teğmen İkra Kuyumcuy'du. Kuyumcu İzmir Amerikan Lisesi'nden mezunu.

 

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Muvazzaf Emekli 2 hafta önce Şikayet Et
    Yüzlerinde en ufak bir tebessüm yok.Kadınlarin Ordu'da işi ne?Disiplin bozulur bu şekilde kendi askerliğim de gördüm askeri öğrenciler arasında aşklar düşmanlıklar vs oluyordu kadınların Ordu'da olmaması gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    tek ve ebedî komutan peygamberimiz
    Cevapla
  • Rüstem 2 hafta önce Şikayet Et
    Peygamberimiz diyorsun tamam .peygamber vasfını siz neden kucultmeyi seviyorsunuz yok komutan yok öyle yok şöyle o mertebeye ne komutan ne padişah kimse layık o mertebe yüce mertebe Allah o mertebeyi herkese Nasib etmez bakın herseyin değeri değerinde kalsın komutan komutanlığını cumhur başkan cumhurbaşkanlığını çoban çobanligini yapsın her taş kendi yerinde ağırlığını korur
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    amerikan lisesinden tomris bekleyecek kadar cahil bir millet... bu millet bu cahillikle gazzeye dönmememiz için çok sebep kalmadı. Rabbim sonumuzu hayırlı eylesin ne diyeyim.
    Cevapla
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun yakisir bayanlara
    Cevapla
  • Beko 2 hafta önce Şikayet Et
    İsimler müslüman ama okullar Amerikan. Bu işte bir terslik var.
    Cevapla
  • Doğrucu 2 hafta önce Şikayet Et
    Amerikan vatandaşı olanları bir araştır bakalım,kimlerin akrabaları ABD vatandaşı olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR