RTÜK Başkanı'ndan Diyarbakır'da kaybolan Narin olayına ilişkin açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran olayı ile ilgili yayın yasağı kararının alındığını hatırlatarak; bazı yayın kuruluşlarının bu yasağı ihlal ettiğinin tespit edildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2024 15:47 GÜNCELLEME 01.09.2024 15:51 GÜNCEL
RTÜK Başkanı'ndan Diyarbakır'da kaybolan Narin olayına ilişkin açıklama
RTÜK Başkanı'ndan Diyarbakır'da kaybolan Narin olayına ilişkin açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı(RTÜK) Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kayıp olan Narin Güran Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alındığı hatırlatılarak, "Söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir" dedi.

Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kayıp olan Narin Güran Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararına ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

"EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Şahin, kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı aldığını hatırlatarak, "Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ALİ İDRAKLİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu konularda Yayın YASAĞI SÜREKLİ OLMALI. Çünkü, Gençleri ve Aileleri rahatsız EDİYOR
    Cevapla
  • eskiden 2 hafta önce Şikayet Et
    yayın yasağı ne alaka
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 hafta önce Şikayet Et
    Yayın yasağı yerine çocuğu bulsanız?
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    ne yasağı kardeşim sizde tüm y leri kaldıracağız diyorsunuz ama tam tersini yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 hafta önce Şikayet Et
    yayın yasağı gelse ne olur gelmese ne olur---aşağı yukarı herşey belli,anladığım bütün aile birlik olmuş küçük kızı yok etmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR