Terör örgütünün cephaneliğine ağır darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik "Gürz-12" operasyonlarının başlatıldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2024 08:13 GÜNCELLEME 02.09.2024 09:45 GÜNCEL
Terör örgütünün cephaneliğine ağır darbe
Terör örgütünün cephaneliğine ağır darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik "Gürz-12" operasyonlarının başlatıldığını belirtti.

Operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Yerlikaya, operasyonlarda 753 el bombası, 1000 el bombası fünyesi, 2 bin elektrikli fünye, 11 AK-47 Piyade Tüfeği, 5 Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 3 RPG-7 Roketatar, 2 PKM makinalı tüfek, 1 adet 60 milimetrelik havan, 2 kilogram patlayıcı madde ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiğini aktardı.

Yerlikaya, operasyona ilişkin şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tespit edilerek başlarına yıkıldı. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • memleket 2 hafta önce Şikayet Et
    silah envanterine bakılırsa kelle takımının deposu sağ ve sol cenahlarda yakın mevzilerde 2 depo daha olması gerek zerzevatı çok olan depolar
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Misafir misin nesin ne hikayesi sen hikaye görmedin zaar dikkat et bu hainlere meze olmayasın o zaman muhteşem blr hikayen olur..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Siz bunları geçen sene imha etmiştiniz. Halâ nasıl depolama yapıyorlar. Her sene aynı hikaye.
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    sizinkilere sor
    Cevapla
  • Ayhan Uslu 2 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Bakan sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Ancak yurt içinde ne yazık can güvenliğimiz kalmadı. Ankarada Sabah ve akşam trafigin yoğun olduğu saatler belli, trafik ışık noktaları kilit oluyor, kavgalar oluyor bir tane trafik polisi yok. Havalı kornalar, geceleri yüksek müzik sesleri ile cirit atanlar, silah sıkanlar, polise ihbar ediyorsunuz gelmiyorlar. Daha neler neler.
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    trafik için yol için seçtiğiniz belediye başkanı çözüm bulsun dimi yani.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Teröristlerin onca silaha mühimmata harcadıkları para ülkemizin terörle mücadeleye akan paralarıyla bu ülkenin Türkü Kürdü lazı arabı refah içinde yaşayabilirdi sanki! Teröristlerin kimlere hizmet ettiğinin en güzel göstergelerinden biri değilmidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR