Ahu Tuğba’nın cenazesi hakkında yeni açıklama!

İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği, Ahu Tuğba'nın cenaze tarihinin henüz belli olmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2024 21:40 GÜNCELLEME 04.09.2024 04:13 GÜNCEL
Ahu Tuğba’nın cenazesi hakkında yeni açıklama!
Ahu Tuğba’nın cenazesi hakkında yeni açıklama!

Usta sanatçı Ahu Tuğba, KOAH nedeniyle pazar günü hayatını kaybetti. Bir süredir kızı Anjelik Calvin ile Amerika'da yaşayan sanatçının cenazesi Türkiye’de toprağa verilecek.

ABD'de bazı prosedürler tamamlanmadığı için Ahu Tuğba'nın cenazesinin gelişinin biraz zaman alabileceği belirtildi. ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı. Bu nedenle de cenazenin İstanbul'a nakli uçuş engeline takıldı.

Ahu Tuğba'nın ölümü ABD'deki yetkililer tarafından şüpheli kategorisine alındıAhu Tuğba'nın ölümü ABD'deki yetkililer tarafından şüpheli kategorisine alındı

Ahu Tuğba'nın kızı, annesini ölü bulduğu anları anlattıAhu Tuğba'nın kızı, annesini ölü bulduğu anları anlattı

Ahu Tuğba kimdir ve aslen nerelidir? Annesi kim? Ahu Tuğba'nın bilinmeyen hayatıAhu Tuğba kimdir ve aslen nerelidir? Annesi kim? Ahu Tuğba'nın bilinmeyen hayatı

'CENAZE TÖRENİ TARİHİ HENÜZ BELİRLENMEDİ'

Konuyla ilgili İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Sineması, Yeşilçam'ın değerli yıldızlarından Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Sanat dünyamıza kattığı eşsiz değerler ve sinemamızda bıraktığı silinmez izlerle, Ahu Tuğba daima hatırlanacaktır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz.

Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur.

Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba'nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz."

AHU TUĞBA KİMDİR?

İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak 13 Ağustos 1955'te dünyaya gelen Ahu Tuğba, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu.

Tuğba, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifiyle sinemayla tanıştı.

Henüz ortaokuldayken sinema hayatına giren Tuğba, oyunculuk tutkusu için Kanada'da Concordia Üniversitesinin İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini yarım bıraktı.

Türk sinemasında 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başlayan ünlü oyuncu, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" filmlerindeki rolüyle hafızalara kazındı.

Tuğba, bir süre gazino sanatçısı olarak da gösteriler yaptı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı.

Kariyeri boyunca dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrolü paylaşan Tuğba, 2006'da "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Çeşitli televizyon programları da sunan Ahu Tuğba, bir süredir kızıyla Miami'de yaşıyordu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • selam 2 hafta önce Şikayet Et
    cenaze programı mı?...gömün...
    Cevapla
  • Poydoros 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu topraklar çöplük değil!
    Cevapla
  • Vatandas 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizene bundan
    Cevapla
  • hadi o 2 hafta önce Şikayet Et
    abd ye gidin orada gömün yada yakar küllerini atarsınız
    Cevapla
  • …. 2 hafta önce Şikayet Et
    Günahtır gömün artık şu kadını!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR