İBB duyurdu: Toplu ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul'da okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2024 12:22 GÜNCELLEME 06.09.2024 15:18 GÜNCEL
İBB duyurdu: Toplu ulaşım ücretsiz olacak
İBB duyurdu: Toplu ulaşım ücretsiz olacak

İBB'den yapılan açıklamada, kentte 9 Eylül'de 17 bin okul servisinin trafiğe çıkacağı kaydedildi.

İBB yetkili birimlerinin 3 gün boyunca nöbet tutacağı belirtilen açıklamada, kent içi kameralarından İstanbul trafiğinin izleneceği, tıkanan arterler ile ilgili durumun birimlere bildirilip anında müdahale edileceği belirtildi.

Okulların açılacağı pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı bilet entegrasyona dahil olan toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı aktarılan açıklamada, okul servis araçlarına İSPARK'ın ilk gün ücretsiz hizmet vereceği anlatıldı.

İETT'nin, okulların açılmasından itibaren her gün 1716 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un da 435 ilave sefer planladığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek." ifadelerine yer verildi.

Şehir Hatlarının da kış tarifesine geçeceği bilgisine yer verilen açıklamada, 113 ekipten oluşan 259 zabıta personelinin okullarda trafik denetimi yapılması ve yönlendirilmesi amacıyla görev alacağı belirtildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Çiçek 3 hafta önce Şikayet Et
    İyi güzel kaza larda olmasa arabaların bakımını yapın
    Cevapla
  • Euro'lar 4 hafta önce Şikayet Et
    Millet cezalandırmayı kendine yaptı... Pire için yorgan yakmak buna denir. Bende artık ulaşım komplemi ücretsiz dedim inanmayıp habere baktım. Neyse en azından ukome yeni zam açıklamamış :))))) bunada Şükür :))))
    Cevapla
  • Trakyalı 4 hafta önce Şikayet Et
    İnsanları trafik kazasıyla, denize uçurarak, yakarak veya yolda kalan otobüsleri ittirerek yeterince işkence ediyorsunuz ibb yönetimi ve sözde bakım yapan yandaşları rezil ettiniz güzelim İstanbulu be...
    Cevapla
  • Karadenizli 4 hafta önce Şikayet Et
    Değişmeleri bir imzaya bakıyor
    Cevapla
  • Osman 4 hafta önce Şikayet Et
    İbb harika çalışıyor,şehir saat gibi işliyor çok memun ve mutluyuzz
    Cevapla
  • Gülşah Erdemci 4 hafta önce Şikayet Et
    Ücretsiz olunca yoğunluk olur ve öğrenciler daha çok mağdur olur diye düşünüyorum. Sefer sayılarının arttırılması daha mantıklı bence....Ayrıca o gün mecburiyet dışında herkes toplu taşıma kullanmalı.....
    Cevapla
  • Necmettin paşa 4 hafta önce Şikayet Et
    Sanki ilk defa ücretsiz olmuşda başkana metiye üstüne metiye düzenler var Peki 22 yıldır hem bedava ulaşım hemde bedava defter kalem kitapları sıraların üzerine bırakan devletin hiçmi itibarı yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR