Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde kontrolden çıkan İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri aracın uçuruma yuvarlandığı kazada 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz de yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 21:02 GÜNCELLEME 09.09.2024 08:42 GÜNCEL
Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu
Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Kaza, öğleden sonra Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 5 asker yaralandı. Gelen son dakika bilgisine göre yaralanan askerlerden 4'ü şehit oldu.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, elim kazada şehit olan Mehmetçiklerin kimliklerini duyurdu.

Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Milletimizin başı sağ olsun 

Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum.

Şehitlerimizin makamları âli olsun"

MSB: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün şehit olan Mehmetçik ile gili paylaşımda bulundu.

Bakanlıktan yapılan paylaşım şöyle:

"8 Eylül 2024 tarihinde şehit düşen silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

İhbarla bölgeye sağlık, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralı askerlerden 3’ü, Sikorsky tipi askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı.

Diğer yaralılar ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, sabah saatlerinde bölgede sağanak yağışın etkili olduğu öğrenildi.

DEVLET RİCALİNDEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı araç devrilmesi sonucu şehit olan askerlerimiz için taziye mesajları art arda geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Tunceli Ovacık’ta görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Jandarma Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

"ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARI CENNET, MAKAMLARI ALİ OLSUN"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da taziye mesajı paylaştı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tunceli Ovacık'ta zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehid olan kahraman jandarmalarımız, Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Doğan Kızılateş'e Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır ve başsağlığı; aynı kazada yaralanan jandarmamıza acil şifalar diliyorum. Şehidlerimizin mekanları cennet, makamları ali olsun." ifadelerine yer verdi.

ALTUN: AZİZ MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Altun şu ifadeleri kullandı:

"Tunceli ilimizin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, Jandarma Teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

BAKAN TUNÇ: AİLELERİNE VE YAKINLARINA SABIR DİLİYORUM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da "Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Kazada yaralanan askerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

"OKULLARIMIZDA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Tekin, şehitlerimiz için sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Tekin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Maarif ailesi olarak tertemiz vatan toprağına düşen evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, kahraman şehitlerimize minnetimizi göstermek ve öğrencilerimizi ruhen, bedenen ve aklen vatan sevgisiyle donatmak gayesiyle 81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk günü olan 9 Eylül 2024 tarihinde, bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun."

KAYNAK : DHA, Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Meryem 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmetler eylesin mekanları cennet olsun Ailelerine de serin sabırlar versin amin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Yiğitler Mevlam Şehit Mertebesiyle onurlandırdı sizleri. Peygamber efendimize komşu olun İnşallah...
    Cevapla
  • S.Ahmet Gündoğdu 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin kardeşlerimize. Makamları ali olsun. Şehitler ölmez vatan bölünmez. YALNIZ ŞUNU HATIRLATMADAN GEÇMEYECEĞİM. " ZIRHLI ARAÇLA EN AZINDAN TEHLİKELİ YERLERDEN GEÇERKEN EMNİYET KEMERLERİNİZİ TAKIN." Zırhlı aracın içinde emniyet kemeri takılıyken uçurumdan düşse de fazla zarar gelmez personele.
    Cevapla
  • Mehmet 4747 mardin 1 hafta önce Şikayet Et
    Şehadete yürüyen askerlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum
    Cevapla
  • bjk 1 hafta önce Şikayet Et
    Şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun isallah Allah ailerine sabır versin isalah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR