Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Son dakika.. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Teğmenlerin gündeme oturan kılıçlı yeminiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Gerekli tahkikati çok yönlü bir şekilde yürütüyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2024 20:43 GÜNCELLEME 09.09.2024 20:46 GÜNCEL
Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!
Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!
 
 
 
 

Son dakika haberi... Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi’nde 30 Ağustos'taki mezuniyet töreninde teğmenlerin siyasi sloganlar atıp kılıç çekmesi ile ilgili net ifadeler kullandı.

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili tahkikatın sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 22 yılda 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' şiarıyla her alanda çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ordumuzun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerine iştirak ederek teğmen ve ailelerin mezuniyet sevincini paylaştık. Okul birincilerimizin tamamının kadın teğmenler olması ayrıca anlamlıydı. İyi yetişmiş ve vatanperver gençlerimizle daima iftihar ediyoruz.

TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. 22 yılda güçlü Türkiye güçlü ordu şiarıyla çok önemli adımlar gerçekleştirdik. İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk üç-dört ülkesinden birisiyiz. Birçok başlıkta 22 yıl öncesine göre farklı bir noktadayız.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ: TAHKİKAT ÇOK YÖNLÜ YÜRÜTÜLÜYOR

Son 22 yılda ’Güçlü Türkiye Güçlü Ordu’ şiarıyla her alanda çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ordumuzun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Gerekli tahkikatı büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz. Türkiye’ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor.

Muhalefet yine istismar siyasetine sarılarak seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor. TSK'ya 'kimyasal silah kullandı' iftirası atanlara kol kanat gerenlerin bugün söylediği hiçbir sözün kıymeti yoktur.

Dün Tunceli Ovacık'ta şehit olan jandarmalarımızla bugün Gara bölgesinde şehit düşen üsteğmenimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 211 TÜMÜ
  • Rıfkı baba 4 gün önce Şikayet Et
    Yaw arkadaş bunların hocaları cezalandırılmalı, hiç mi araştırılması, 1 tane yemin olur, bu devletin ekmeğini yiyip millete düşman olunmaz, savaşta ayrı baş mı tutacaksınız, orduda ikilik okurmu, daha 20 yaşında böyle okunursa bunlar general olunca ne olacak, 1000 yıllık ordu geleneğimiz var, işini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir, savaşta belli olur, yeminle olmaz millilik
    Cevapla
  • devriye 6 gün önce Şikayet Et
    Chp de değişen birşey yok nerde illegal olay var hemen onun arkasında olurlar .. Böyle siyaset olurmu ?..Ülke umurlarında bile değil.
    Cevapla
  • Adalet 6 gün önce Şikayet Et
    Bu tegmenler ordudan atilip daha sonra kamu dairelerinde calismalarina müsaade edilmemeli ve devamli takip altina alinmalidir.
    Cevapla
  • Cem 6 gün önce Şikayet Et
    Akedemik Kadro ve Sembol, Askeri okullardaki hocalar da dahil incelenmez ise bu iş bitmez, yeni ihtilalleri fırstı bulunca yaparlar, kemik kadro (akademik kadro) iş başında olmasa bu işler olmaz, irtibat ve iltisakları en ince detayına kadar incelenmesi gerekir ki çözülebilsin, semboller üzerinden meydan okumayı afffederseniz tarih sizi affetmez.
    Cevapla
  • Adla 6 gün önce Şikayet Et
    CHP yine Alkişladi demeki yine yanliş . Atatürke bişe diyen yok ki .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR