Korsan yemin 28 Şubat kalıntısı çıktı

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Kara Harp Okulu'nda yapılan mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çekerek okuduğu yeminin 28 Şubat döneminde cuntacı askerler tarafından uygulamaya konulduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 09:06 GÜNCELLEME 12.09.2024 09:15 GÜNCEL
Korsan yemin 28 Şubat kalıntısı çıktı
Korsan yemin 28 Şubat kalıntısı çıktı

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından kaldırılan "Subaylık Yemini" 28 Şubat darbesinden 6 ay sonra Hava Harp Okulu mezuniyeti töreninde "Kartallardan Laiklik Andı" şeklinde gazetelerin manşetlerine taşındığı dikkatlerden kaçmadı.

Sabah gazetesinin haberine göre sözde andın, 1999'da Harp Akademileri ve Okullarda Yapılacak Diploma ve Sancak Devir-Teslim ile Yeni Öğretim ve Eğitim Yılı Açılış Törenleri Yönergesine dahil edildiği belirlenirken, 15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Milli Savunma Üniversitesi, yeni bir "askerlik and" metnini yürürlüğe koymuştu.

Sadece vesayet döneminin yemini değil, AK Parti, cuntacıların darbeye yasal zemin olarak gösterdiği İç Hizmet Kanununun 35'inci maddesini de 2013'te kaldırmıştı. Kanunda "Türk vatanını, istiklal ve Cumhuriyetini korumak için harb sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyeti" şeklinde yapılan askerliğin tanımı, "Harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyeti" olarak değiştirildi.

TSK'nın vazifesi yeniden tanımlanarak, "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" olarak değiştirildi.

Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var! Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var!

Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...

KAYNAK : SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103 TÜMÜ
  • Bir OKUR 1 hafta önce Şikayet Et
    Kesinlikle ihraç edilmeli ki gelecekte ülke zarar görmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bazı bakanlar uyuyor, Cumhurbaşkanı söylemeden hiç bir şey yapmıyor.
    Cevapla
  • Çelik 1 hafta önce Şikayet Et
    Yılanın başını küçükken ezeceksin. TSK’yı bu vesayetçilerin maşalarından temizlemek en doğru iş olacaktır.
    Cevapla
  • Malcolm X 1 hafta önce Şikayet Et
    Bende çok kızmış atilmaları yönünde yorum yapmıştım ama bu gençleri bu eyleme itenleri ordudan uzaklaştırmak lazım bunlar yaptıkları eylemin nereye gittiği bile bilmiyorlardır vicdanım atılmamaları yönünde
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 hafta önce Şikayet Et
    gün gelir sizlere düşman gibi gösterilen bu ülkenin evlatlarına karşı, başkalarının emirleri altına girersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR