Muhalif medyada '85 milyon vatandaşımızın verileri çalındı' manipülasyonu

Bazı muhalif medya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyaloğu kasıtlı biçimde manipüle ederek "85 milyon vatandaşımızın verileri çalındı" şeklinde servis etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 17:06 GÜNCELLEME 16.09.2024 11:53 GÜNCEL
Muhalif medyada '85 milyon vatandaşımızın verileri çalındı' manipülasyonu
Muhalif medyada '85 milyon vatandaşımızın verileri çalındı' manipülasyonu

Cumhuriyet, Birgün, halkTV ve Medyascope gibi bazı muahlif medya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyaloğu kasıtlı biçimde manipüle etti.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM)  yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google’dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği" yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

Halihazırda sızdırılmış bir veri olmadığı gibi Google'dan yardım istenmesi de söz konusu değildir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuya ilişkin bir soruya verdiği cevap bağlamından koparılarak, "85 milyonun kimlik bilgileri çalındı" şeklinde servis edilmektedir.

Bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması yoluyla sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği bulguları üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli hukuki işlemler tesis edilmiştir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Murat 6 gün önce Şikayet Et
    benim başıma geldi, cep numarasından, tc no, karın kocan annen baban kardesin cocugun aklına kım gelırse hepsının tc ve cep nosuna kadar ve diğer kişisel bilgilerine ulasıyorlar, patlatmışlar edevlet veri tabanını, devlet ne yapacak biz buna engel olamadık mı diyecek, inkar edecek tabi ki
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Halk TV, Birgün, sözcü, cumhuriyet, vb. bunlar islam düşmanları. Yalan haber bunların işi. Devlet hepsini kapatıp sürgüne gönderse kutuplara
    Cevapla
  • medo 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir de AK Partili diye Partiye de çamur atıyor. Sanki Ak Partiliden başka bir bakan varmış gibi. Ama yalanın bir cezasının olmadığı bir memlekette ne bekliyorsunuz ki, yarın başka bir yalan öbür gün başka bir yalan.
    Cevapla
  • Adil 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir yalan ve iftira kanununu çıkaramadınız vesselam.
    Cevapla
  • Misafir x 1 hafta önce Şikayet Et
    O zaman dava yolu açık ve kesinlikle yüklü tazminat alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR