Hacı adayları dikkat: Kaydınızı yenilemeyi unutmayın

2025 haccı için ön kayıtlar 16 Eylül'de sona eriyor. Bugüne kadar 100 bin kişi ilk defa kayıt yaptırdı, 1,5 milyon aday da hac kaydını yeniledi. Kaydını yenilemeyen 700-800 bin aday da tek tek bilgilendirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2024 16:41 GÜNCELLEME 13.09.2024 16:41 GÜNCEL
Hacı adayları dikkat: Kaydınızı yenilemeyi unutmayın
Hacı adayları dikkat: Kaydınızı yenilemeyi unutmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 1,5 milyona yakın kişinin 2025 haccı için kaydını yenilediğini bildirdi. Kovid-19 salgını ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde oluşan adres değişiklikleri nedeniyle bu yıl hac kayıtlarını otomatik olarak yenilememe kararı aldıklarını aktaran Bircan, her bir hacı adayının bizzat e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapması gerektiğine dikkati çekti. Hem ilk defa hem de daha önce kaydı bulunan kişilerin kayıtlarını bizzat e-Devlet üzerinden yapması gerektiğinin altını çizen Bircan, şunları söyledi:

16 EYLÜL SON GÜN

"5 Ağustos'ta başlayan bu süreç 16 Eylül'de sona erecek. Bu süre zarfında kayıtlarını e-Devlet üzerinden yenilemeyenlerin 2025 haccı için çekilecek kurada isimleri olmayacak." açıklamasında bulundu. Bircan, vatandaşlardan hac kaydı yenilemede herhangi bir ücretin alınmayacağını, katsayının da değişmeyeceğini bildirdi.

100 BİN YENİ KAYIT

Bircan, "Şu an itibarıyla ilk defa kayıt yapanların sayısı 100 bin civarında. Daha önce kayıtlı olup da kayıtlarını güncelleyenlerin sayısı ise 1,5 milyona ulaştı. Daha önceki rakamlar göz önüne alındığında kayıtlarını yenilemeyen 700-800 bin civarında vatandaşımız var." bilgisini verdi. Bircan kayıt yenilemeyle ilgili vatandaşların tek tek bilgilendirildiğini de ifade etti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hacı adayı 4 gün önce Şikayet Et
    Kurra sistemi açıklanmalı. Nasıl formül var.
    Cevapla
  • …. 4 gün önce Şikayet Et
    Açıklıyorlar herkesin önünde yapılıyor
    Cevapla
  • vatan severim 4 gün önce Şikayet Et
    Kayıt parası topluyorlar 10 /15 yıldır kayıtlı olanlar gidemedi bu ne
    Cevapla
  • Vatandaş 4 gün önce Şikayet Et
    Adamlar nasıl kaydını yenilesin bu fiyatlarla.
    Cevapla
  • hasan 4 gün önce Şikayet Et
    5 sene kayıtlı kalan hacılar kuraya girmeden hacıya gitmesi gerekir diyanet hacı aday belirlemede yaşılılara öncelik vermesi lazım.
    Cevapla
  • ….. 4 gün önce Şikayet Et
    Ben genç yazılıyorsam her şeyi göze alıp, yaşlı da yazılsın. Elden ayaktan kesilince hac geliyor akıllarına ben genç gitmek istiyorum kimseye de öncelik verilmesini istemiyorum.
    Cevapla
  • hacıadayı 4 gün önce Şikayet Et
    1,5 MİLYON aday yenileme yaptı, 100 bin tane de yeni kayıt,, Türkiye nin Hac mevsimindeki kotası yaklaşık 100 bin,, bundan sonra hiç yeni kayıt alınmasa, bu kadar millet 16 senede sıfırlanır, bu sene en ucuz giden 300 bintl verdi hac parasıda aldı başını gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR