Karanlık zihniyetleri hiç değişmedi: Cumhuriyet'ten Hulusi Akar'a ve İslam'a hakaret!

Cumhuriyet gazetesi, Hulusi Akar'ın sözleri üzerinden İslam'a ve onun ahlaki prensiplerine saldırarak skandal bir yazı yayımladı. Yazarının kimliğinin gizlendiği yazıda, Hulusi Akar'a ve İslam'a hakaret edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 00:37 GÜNCELLEME 16.09.2024 00:40 GÜNCEL
Karanlık zihniyetleri hiç değişmedi: Cumhuriyet'ten Hulusi Akar'a ve İslam'a hakaret!
Karanlık zihniyetleri hiç değişmedi: Cumhuriyet'ten Hulusi Akar'a ve İslam'a hakaret!
  • Haber7 – Özel

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar’ın eğitim ile ilgili sözlerini  hedef alan Cumhuriyet gazetesi, İslam'a 'ortaçağ karanlığı' diyerek hakarette bulundu.

YAZARIN KİMLİĞİ GİZLENDİ

Cumhuriyet gazetesinin "Olayların ardındaki gerçek" köşesinde, "Hulusi Akar ve ortaçağ karanlığı" başlıklı skandal bir yazı yayımlandı.

Kimliği gizlenen bir yazar tarafından kaleme alınan yazıda, Hulusi Akar'ın, "Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanmak.” sözlerini sözde eleştiren Cumhuriyet, İslam'ın bilime karşı olduğunu iddia ederek cahilane ifadeler kullandı.

HULUSİ AKAR'A "GERİCİ" VE "TAKİYYECİ", İSLAM'A "ORTAÇAĞ KARANLIĞI" HAKARETİ

Cumhuriyet, Hulusi Akar’ın ifadelerini, "Bu kafa yapısı karanlık ortaçağın derinliklerinde yaşıyor" diyerek hedef alırken inançlı bir Müslüman'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yönetemeyeceğini ima etti.  Hulusi Akar'a 'gerici' diye hakaret eden Cumhuriyet, "Bu sözleri başka bir AKP milletvekili söyleseydi üzerinde çok fazla durulmazdı. Ancak bu sözleri söyleyen kişi eski genelkurmay başkanı ve ardından milli savunma bakanlığı yapan Hulusi Akar’dır. Yirmi birinci asırda uzun yıllar TSK’nin başında bulunmuş olan bir kişinin kafa yapısı ortaya çıkıyor. Bu kafa yapısı karanlık ortaçağın derinliklerinde yaşıyor. Yirmi birinci asırda silahlı kuvvetler dünyanın her yerinde bilim ve ileri teknolojiye dayanarak yönetilir. Dünyanın en stratejik bölgesi olan Türkiye’nin silahlı kuvvetlerini yönetmiş olan Akar’ın bu gerici zihniyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda çöküşünün ciddi bir tanıklığıdır. Akar’ın bir başka yönü yaşamında en büyük takiyeyi yapmış olmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

İSLAM'IN 'BİLİM KARŞITI' OLDUĞU İFTİRASI

Cumhuriyet'in bir diğer yalanı ise İbni Sina gibi biyoloji ve tıpta önemli isimler yetiştiren ve Kur'an'da birçok yerde biyoloji hakkında mucizevi ayetlerden bahseden İslam'ın 'bilim karşıtı' olduğu iftirası oldu.

Hulusi Akar’ın kızını ABD’de biyoloji eğitimi aldığını ifade eden Cumhuriyet gazetesi, "Kızını okuması için ABD’ye gönderiyor, kızı orada biyoloji okuyor. Bilindiği gibi biyoloji din dogmalarına karşı çıkan en temel ve en önemli bilim dalıdır. Madem 'Eğitimin amacı Allah korkusu', Akar kızını neden din dogmalarına karşı olan bir bilim dalında okuttu. Neden kızına, 'Sen bu bilim dalında okuyamazsın. Eğitimin temel amacı bilgi edinmek değildir' diyerek itiraz etmedi? Genelkurmay başkanlığı ve milli savunma bakanlığı yapan Akar’ın bu sözleri büyük ve sarsıcı bir geriye gidiştir. AKP döneminin siyasi tarihini yazacak olan siyaset bilimciler Akar’ın bu sözlerini gericiliğin ve takiyeciliğin bir simgesi olarak tarihe geçireceklerdir." diye yazdı.

İslam bilginlerinin müthiş icatlarıİslam bilginlerinin müthiş icatları

HULUSİ AKAR NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir toplantıda eğitimde öğrenilen bilgilerin ahlaki olarak kullanılmasının asıl amaç olduğunu vurgulayan Hulusi Akar, şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak. Eğer biz 4 12 yaş arasındaki insanlara, çocuklarımıza Allah korkusunu verirsek, Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı verirsek, vatan sevgisini verirsek, millet sevgilisini verirsek, bayrak sevgisini verirsek,  başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın. Eğer bu verilmezse şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz, savcı nerede, polis nerede? Savcı ile polis ile bu iş olmaz. Bu işin ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik, kendi çocuklarımız bile yabancılaşıyor.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 366 TÜMÜ
  • misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Nasipsiz zındıkların bu kadar kudurması hiç normal değil
    Cevapla
  • hacı 2 gün önce Şikayet Et
    lagım çukurlarından beslenen bir gazete ne beklenirdi.
    Cevapla
  • misafir 2 gün önce Şikayet Et
    zındık zihniyet daldığınız lağım çukurunda geberene kadar debelenin hemi, öldükten sonrası var bunu iyi belleyin nasipsiz sefil alçaklar sürüsü
    Cevapla
  • Abdulkadir Yılmaz 2 gün önce Şikayet Et
    Allah Hulusi başkandan razı olsun hakikaten tam gerçeğini söylemiş başka çözüm yok
    Cevapla
  • Misafirliğe devam 2 gün önce Şikayet Et
    Musluman bir ulkede islama saldiracaksin Ve o gazete yayinina devam edecek Nerede gorulmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR