Malumun ilamı: Belediyeden sokak köpeği şikayetine "umursamaz" cevap!

Çankaya'da saldırgan köpeklerle ilgili şikayetlerinden uzun süredir sonuç alamayan Akpınar Mahallesi sakinleri, yasadan sonra yeniden şanslarını denedi. Aldıkları cevap ise belediyenin umursamazlığını ve sorunun büyüklüğünü gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2024 12:04 GÜNCELLEME 17.09.2024 12:04 GÜNCEL
Malumun ilamı: Belediyeden sokak köpeği şikayetine "umursamaz" cevap!
Malumun ilamı: Belediyeden sokak köpeği şikayetine "umursamaz" cevap!

Uzun zamandır gündemden düşmeyen başıboş köpek sorunuyla ilgili vatandaşlar belediyelerden çözüm beklese de somut adım neredeyse hiçbir noktada atılmıyor. Köpek sorunu, sadece kırsalda değil şehir merkezlerinde de halkın sağlığını tehdit ediyor. 

Başkent Ankara'nın en büyük ilçelerinden olan Çankaya'daki Akpınar Mahallesi'nin sakinleri de başıboş köpek sorunundan şikayetçi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Tuncel Kurtiz Parki'nı istila eden köpeklerden bir yıla yakın süredir şikayet olan vatandaşlar, hiçbir sonuç alamadı. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan mahalleli, "Bize bir şey olduğunda mı tedbir alacaksınız" diyerek Çankaya Belediyesi ve ABB'ye tepki gösterdi. Son çareyi başıboş köpeklerin toplatılmasına ilişkin yasanın kabul edilmesinde bulunan mahalle sakinleri şikayetlerine karşılık belediyeden, "Çankaya sınırları içerisinde 30 bin başıboş köpek olduğu, bunun toplanmasının mümkün olmadığı ve şimdi başlansa bile 6 aylık bir süreçte anca toplanacağı" karşılığını aldı. 

"ÇETELEŞMİŞ DURUMDALAR, BELEDİYE 'BARINAKLAR YETERSİZ' DEDİ"

Mesleği sebebiyle ismini açıkça paylaşmayan, yeni doğum yapmış Y.K. isimli anne, kendisi ve ailesi için endişelendiğini belirterek şunları söyledi:

“Çeteleşmiş durumdalar, 2 grup birbirlerine saldırıyorlar, yetmiyor insanlara da saldırıyorlar. Daha önce bana da saldırdılar. Çankaya Belediyesi'ne talep oluşturdum, buna rağmen dönüş olmayınca 2 hafta içerisinde 4-5 kere aradım. Bana söylenen barınakların yetersiz olduğu 6 ay içerisinde ancak bütün köpeklerin toplanabileceği oldu.”

"KANUNU KOPYALA-YAPIŞTIR YAPIYORLAR"

Belediyenin hiçbir adım atmadığını vurgulayan Y.K, yazılı cevap isteğine verilen karşılığı da şöyle anlattı: 

"Talebine karşılık, yazılı cevap istedim. Son aramamda sabrım taştığı için gelip kontrol etmek zorunda kaldılar. Yazılı cevap isteğime, kesinlikle köpek sayısı ve ne kadar zamanda toplayacaklarına ilişkin hiçbir şey belirtmeden son çıkan kanunu kopyala-yapıştır yapıp, ‘Belediyemiz buna uygun işlem yapacaktır’ diye sonuna eklemişler. Sonuç olarak değişen hiçbir şey yok."

Başıboş köpeklerden bulaşan sinsi hastalık 8,8 kat arttı! Kuduz gibi ölümcülBaşıboş köpeklerden bulaşan sinsi hastalık 8,8 kat arttı! Kuduz gibi ölümcül

Köpeğin feci şekilde katlettiği çocuğun ailesi konuştu: Bu acıyı başkaları yaşamasın!Köpeğin feci şekilde katlettiği çocuğun ailesi konuştu: Bu acıyı başkaları yaşamasın!

Köpek saldırısından kaçarken can veren küçük Mahra'nın babasından anlamlı mücadele!Köpek saldırısından kaçarken can veren küçük Mahra'nın babasından anlamlı mücadele!

Minik Elif'in kabusu... 7 köpek saldırdı, ailesiyle bile konuşamıyor!Minik Elif'in kabusu... 7 köpek saldırdı, ailesiyle bile konuşamıyor!

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Mete Durna 21 saat önce Şikayet Et
    Köpekleri ya barınağa koymayacaksın, direk itlaf edeceksin. Barınağa koyup tavukla kuzuyla beslemenin hiç bir anlamı yok. Tavukla kuzu candır. Köpekler canAVARdır.
    Cevapla
  • Cemal K. 22 saat önce Şikayet Et
    Peki hangi işi yaparsınız?
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    yap o zaman
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 gün önce Şikayet Et
    Güya yasa çıktı hertaraf köpek dolu
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İBB binasının çevresi köpek dolu anlaşılan umurlarında değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR