Balın rengini görenler şaşkına döndü! 'Bakmaya doyamadım'

Kars'ta arıcılık yapan bir Aliyar Çelebiler, kovanlardan birini açtığında neye uğradığını şaşırdı. Balın renginin yeşil odluğunu gören Çelebiler, "İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya kıyamıyordu." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 11:33 GÜNCELLEME 18.09.2024 11:33 GÜNCEL
Balın rengini görenler şaşkına döndü! 'Bakmaya doyamadım'
Balın rengini görenler şaşkına döndü! 'Bakmaya doyamadım'

Susuz ilçesinin Karapınar köyünde 50 kovanıyla yıllardır arıcılık yapan 4 çocuk babası Aliyar Çelebiler, bal süzümü için kovanların yanına gitti.

Çelebiler, kovanlardan birinden sızan balın yeşil renkte olduğunu gördü. Kovanları açıp süzdüğünde birçok çerçevedeki balın yeşil renkli olduğunu fark etti.

TAMAMEN YEŞİL BAL

Balların yeşil renkte olmasını bol yağış ve kovanların çevresindeki bitkilere bağlayan Aliyar Çelebiler, “Komşular ve yakınlarım köydeydi, biz de kovanı ilk açtığımızda göz hakkı olan ikramda bulunmak istedim. Yeşil renkteki bir çerçeveyi ikiye bölüp ikram ettim. Diğer çerçeveye baktım o da yeşil. Balı şişeye süzdüğümde tamamen yeşil oldu." dedi.

SEBEBİNİ AÇIKLADI

Balın bir gün geçtikten sonra sarı rengine döndüğünü kaydeden Çelebiler, şöyle devam etti; "İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya bile kıyamıyordu. Deve dikeni diye adlandırılan çiçeklerin bol olduğu zaman bal yeşil olmuş. Yağmur da çok yağınca bizim ballar yeşillenmiş. Ballarımız organiktir. Arıya beslenmesi için şeker bile vermiyorum"

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • F100 16 saat önce Şikayet Et
    Hepsi sahte ,nokta
    Cevapla
  • Arıcı 1 gün önce Şikayet Et
    Sahtekarlık deneylerinde bir yenisi daha. Şimdi buna inanıp yüzde beş yüz zamla alan çok enayi çıkar, maalesef
    Cevapla
  • Selim A. 1 gün önce Şikayet Et
    Haber7 nin sağı solu üstü altı reklamdı zaten. İçerik de reklam oldu
    Cevapla
  • adem 1 gün önce Şikayet Et
    anlaşıldı bala yuksek zam kapıda
    Cevapla
  • hikmet 1 gün önce Şikayet Et
    göndersene bal biz de yiyek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR