50 yıl sonra öğrendi! Kıbrıs gazisi göğsünde mermiyle mezara gidecek

Kıbrıs gazisi Seyyah Sağıroğlu, Kıbrıs harekatından 50 yıl sonra geçtiğimiz yıl muayene için gittiği hastanede göğsünde mermi çekirdeğinin olduğunu öğrendi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2024 14:35 GÜNCELLEME 19.09.2024 14:36 GÜNCEL
50 yıl sonra öğrendi! Kıbrıs gazisi göğsünde mermiyle mezara gidecek
50 yıl sonra öğrendi! Kıbrıs gazisi göğsünde mermiyle mezara gidecek

Göğsündeki merminin Yunan askerlerinin silahından çıktığını belirten 71 yaşındaki Sağıroğlu, “Mermiyi çıkarttırmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

GÖĞSÜNDEKİ MERMİYLE 50 YIL SONRA HASTANEDE YÜZLEŞTİ

Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu’nun şaşırtıcı olayı duyanları hayrete düşürdü. 1973 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Seyyah Sağıroğlu, gazi olarak memleketi Trabzon’a döndü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı olarakta görev yapan Seyyah Sağıroğlu, geçtiğimiz yıl muayene olmak için hastaneye gitti. Kontrol amaçlı gittiği hastanede MR cihazına giren Sağıroğlu, sorumlunun "Sizin vücudunuzda metal var, cihaz çekmiyor" ifadeleriyle 50 yıl sonra gerçeği öğrendi.

MR cihazında öğrenilemeyen gerçek doktorun muayenesi sonrası gün yüzüne çıkarken, Kıbrıs Gazisi Sağıroğlu’nun göğsünde Yunan mermisi olduğu tespit edildi. Şaşırtıcı olay karşısına G3 mermisi parçasının vücudundan çıkartmak istemeyen Sağıroğlu, “O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

“MERMİYİ ÇIKARTMAYI DÜŞÜNMÜYORUM, BENİMLE MEZARA GELECEK”

50 yıl sonra vücudunda mermi olduğu öğrenen Sağıroğlu, “Geçen sene devletimiz şeref aylığını verince biz de parayı bulduk, 'Gidelim muayene olalım' dedik. Doktor beni MR'a sevk etti. MR cihazına girince makine makineli tüfek gibi ses çıkarmaya başladı. Sağlık çalışanı bir kadın, ‘Sizi okumuyor, vücudunuzda metal var’ dedi. Yok öyle bir şey dedim. Bir cihazla baktığında göğsümde bir mermi olduğunu fark etti. Kıbrıs savaşından kalma Yunan mermisi; G3 mermisi. İnce bir çekirdek. Yaşlanınca geriye doğru çıkıyor. Savaşta nasıl oldu hatırlamıyorum. Güzel bir şey ama postu da deldirdik. Deldirmesek daha iyi olurdu. Mermiyi çıkartmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam. Madalyanın aslı burada. O benimle gitsin” ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞIMIZIN GÖĞSÜNDEKİ MADALYALARA TENEKE PARÇASI DEDİLER; ÜZÜLDÜK"

Seyyah Sağıroğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nde silah arkadaşları ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen Gaziler Günü programına katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Sağıroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş yıldönümü. Çünkü Gazi Kemal’de muharip gazidir. Bizler Kıbrıs’a 19-20 yaşlarında intikal ettik. 1973 yılında Kıbrıs’a gitmiştim. Sağ kalan biriyim. Silah arkadaşlarımız bir gün daha gelmeseydi biz yoktuk. Dün bir gazi arkadaşımıza birisi ‘Bu teneke parçalarını nereden aldın’ dedi. O da çok güzel cevap verdi ‘Baban reisti o taktı’ üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Musa 6 saat önce Şikayet Et
    Savaş çıksa hala iş yapar bu dayımız , Allah uzun ömür versin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR