"Kalamış'ta katliam var" yalanı çöktü! Algı operasyonlarına devam ettiler

Kalamış'ta öldürüldüğü iddia edilen hayvanlar ile ilgili laboratuvar sonucu ortaya çıktı. Hayvanların zehirlenerek öldürülmediği tespit edilmesine rağmen başıboş köpekçi gruplar, rapordan 10 gün sonra bile algı operasyonları yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 23:31 GÜNCELLEME 20.09.2024 23:37 GÜNCEL
"Kalamış'ta katliam var" yalanı çöktü! Algı operasyonlarına devam ettiler
"Kalamış'ta katliam var" yalanı çöktü! Algı operasyonlarına devam ettiler
  • Haber7 – ÖZEL

Başta çocuklar olmak üzere vatandaşların ölümüne ve yaralanmasına neden olan başıboş köpekler ile ilgili yapılan kanun düzenlemesine yönelik algı operasyonları devam ediyor. 

'Katliam yasası' diyerek hedef aldığı kanun düzenlemesine karşı çıkan muhalif kesimler, hayvan katliamları yapıldığı iddiasını ortaya attı.

Kadıköy'ün Kalamış semtinde de benzer bir yalan ortaya atılarak yapılan düzenleme hedef alındı. Onlarca kedi, köpek, karga, martı ve kirpinin zehirlenerek öldürüldüğü yalanı servis edildi.

LABORATUVAR SONUÇLARI, YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Ortaya atılan 'katliam' iddiasının laboratuvar sonuçları ortaya çıktı. Başıboş köpekçi gruplar, köpekler ve kedilerden aldıkları numuneleri İzmir'de kendi güvendikleri laboratuvarda parayla yaptırdı.

Yapılan inceleme sonucu numunelerde zehir olmadığı tespit edildi..

Öte yandan başıboş köpekçi grupların raporu gizlediği ve hayvanlar üzerinden algı operasyonuna devam ettiği öne sürüldü.

RAPOR ÇIKMASINA RAĞMEN YALANA DEVAM ETTİLER

Raporun 5 Eylül'de sonuçlanmasına rağmen başıboş köpekçi gruplar, yalanı sürdürmeye devam etti. "#KalamıştaKatliamVar" etiketine destek isteyen gruplar, algı operasyonlarıyla kamuoyunu yönlendirmeye çalıştı.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zülal Kalkandelen de 18 Eylül'de yazdığı yazısıyla algı operasyonuna katılanlar arasında yerini aldı. 

__________

PEKİ HAYVANLARI NE ZEHİRLEDİ?

İddiaya göre, sözde hayvansever grupların çevreye attığı yemler güneş ve sıcağa maruz kalıyor. Bu şekilde bozulan gıdalar, hayvanlarda zehirlenmelere neden oluyor.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Hehe 3 saat önce Şikayet Et
    Bu köpekçiler,canlı canlı kaynar suda haşlanan istakozlar için ne yaptılar acaba?
    Cevapla
  • Ali 3 saat önce Şikayet Et
    Kim bu mahluklar ne sacmaliyorlar onları çekmek zorunda mıyız tımarhane ye tikmak lazım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR