Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2024?

2024 yılının ikinci Güneş tutulması Ekim ayında olacak. Heyecanla beklenilen bu olay halkalı güneş tutulması şeklinde gerçekleşecek. Peki, Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman?

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 11:37 GÜNCELLEME 25.09.2024 12:02 GÜNCEL
Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2024?
Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2024?

Güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2024 yılının ikinci Güneş tutulması 2 Ekim 2024'te olacak. Bu tutulma Güney Amerika'nın belirli bölgelerinden izlenebilecek. 

Güneş tutulması esnasında Ay, Güneş'i tamamen kapatacak ve gece gibi bir hava oluşacak. Peki, Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Güneş tutulması

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Güneş tutulması, UTC zaman dilimine göre saat 18.13 gibi olacak. 2 Ekim 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek olan bu tutulma Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma Güney Amerika'dan gözükecek. Türkiye'de yalnızca parçalı olarak izlenebilecek.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Halkalı Güneş tutulmasında Güneş, Ay ve Dünya aynı hizaya geçer. O esnada Ay ile Dünya arasındaki mesafe fazla ise Ay gökyüzünde diğer zamanlara kıyasla daha küçük görünür.

TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Tam Güneş tutulması ise, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girdiğinde, Ay'ın Güneş'i tamamen kapatmasıyla oluşmaktadır. Genelde bu tarz tutulmalar gökyüzünde güzel manzara oluşturur.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR