Kızılelma seri üretime geçiyor! Baykar'dan tarihi adım

İnsansız savaş uçağı Kızılelma’nın üretim prototipi dün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Gelişmeyi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. Kızılelma’nın bu yıl seri üretime başlaması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2024 08:08 GÜNCELLEME 26.09.2024 09:39 GÜNCEL
Kızılelma seri üretime geçiyor! Baykar'dan tarihi adım
Kızılelma seri üretime geçiyor! Baykar'dan tarihi adım

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirme faaliyetleri sürüyor. İlk prototiplerden elde edilen tecrübeler sayesinde üretim prototipinde önemli değişikliklere gidildi. Yapısal iyileştirmelerin yanı sıra insansız savaş uçağının aviyonik mimarisinde de geliştirmeler yapıldı. Entegrasyonu başarıyla tamamlanan art yakıcılı motor alternatifi ile uçuş gerçekleştirildi.

BAYRAKTAR YÖNETTİ

Temmuzda Tekirdağ Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne getirilen üretim prototipi KIZILELMA PT-3, emniyet bağları ile motor çalıştırma testini geçip otomatik taksi, koşu ve teker kesme testlerini tamamladı. KIZILELMA dün de ilk uçuş testini icra etti. Kritik testi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar yönetti. Test sırasında sistem tanımlama faaliyetleri de başarıyla yapıldı.

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

Selçuk Bayraktar bu gelişmeyi sosyal medya hesabından “Bayraktar KIZILELMA'nın üretim prototipi olan üçüncü prototipi, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Kısa bir test uçuşu oldu. Bundan sonra testlerimiz devam edecek. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” mesajıyla duyurdu. Üretim prototipinin testleri tamamlanıp planlandığı gibi bu yıl içinde seri üretime başlanacak.

KAYNAK : Yenişafak
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 174 TÜMÜ
  • Necmettin kaba 4 saat önce Şikayet Et
    Allahım korusun sizin gibi vatan savdalılarını
    Cevapla
  • Emekli 6 saat önce Şikayet Et
    Güzel insan. Allah senden ve ekibinden razı olsun. Yolunuz açık olsun. Dualarımız herzaman sizinle.
    Cevapla
  • Mehmet Türker 15 saat önce Şikayet Et
    Nihayet Türkiye insansız ucağı yapan Amerika Çin ve Rusya'dan sonra 4. Ülke bu büyük bir gururdur geçmişte olduğu gibi Vecihi hür kuş ve Nuri demirağ gibi engellenmez
    Cevapla
  • Türkiye 17 saat önce Şikayet Et
    Hay maşallah maşallah maşallah... Türkiye gururu olacak kızılelma ve diğer milli silahlar, Bir an evvel envantere girmeli...
    Cevapla
  • Kartal 17 saat önce Şikayet Et
    Bu uçak pilotluya dönüştürülmeli. Typhoon a gerek kalmaz.
    Cevapla
  • Sedat 16 saat önce Şikayet Et
    Hayırlısıyla pilotlu olan Kaan geliyor varsın buda pilotsuz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR