Türkiye'den New York Belediye Başkanı ve Türkevi açıklaması! İddialara yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki iddiaların Türkevi ve Türk yetkililerle ilişkilendirilme çabalarına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 21:51 GÜNCELLEME 27.09.2024 21:51 GÜNCEL
Türkiye'den New York Belediye Başkanı ve Türkevi açıklaması! İddialara yanıt
Türkiye'den New York Belediye Başkanı ve Türkevi açıklaması! İddialara yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki iddiaların Türkevi ve Türk yetkililerle ilişkilendirilme çabalarına ilişkin açıklama yaptı.

Keçeli, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında ABD'de hazırlanan savcılık iddianamesinde, Türkevi'nin hizmete girme süreci ve Türk diplomatik misyonuyla ilgili de birtakım ithamlarda bulunulmasına ilişkin gelişmelere yazılı yanıt verdi.

'SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Sözcü Keçeli, "Yurt dışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

New York'ta devam eden hukuki süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Keçeli, Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan hakları saklı tuttuklarını belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • İlginç 24 dakika önce Şikayet Et
    Becerebildiysek aferin bize
    Cevapla
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    ABD'nin incirlik üstünde çevirdiği dolapların sadece 1 dosyası yargıya taşınsa kesin tescilli düsman olur. Ülkemizde abd adına ne varsa aynı gözle bakılır !
    Cevapla
  • Green 37 dakika önce Şikayet Et
    Dış siyasette akıllı hareket etmemiz gerekir başka ülkelerde stratejik hareket edilmesi gerekir tanrı türkü korusun
    Cevapla
  • Erkan 41 dakika önce Şikayet Et
    Yahudi çocukları bidonu, trup'u, ingilizi, almanı satın almış. Biz adams'ı almışız çok mu? Bu bile yahudi çocuklarına batıyor. Batsın bakalım.
    Cevapla
  • Sivasspor 47 dakika önce Şikayet Et
    Amerikan yahudilerinin marifeti.birleşmiş Milletler genel kurulunda İsrail'i yerden yere vuran Erdoğan dan sözde intikam alıyorlar.yakında içerdeki siyonist artıklarıda bunu dillendirmeye başlarlar.hükümeti Newyork belefiyesine rüşvet vermekle suçlarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR