Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji ayrıca 16 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 18:31 GÜNCELLEME 29.09.2024 19:09 GÜNCEL
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!

Son dakika hava durumu haberine göre; İstanbul için kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün gece saatlerinden itibaren kentte yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

SEL, SU BASKINI VE KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yerel yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra İstanbul Valiliği de kentte beklenen yağışlı hava nedeniyle vatandaşları uyardı.

Balkanlar’dan gelecek yağışlı havayla hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşeceği bildirildi.

AKOM DA UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde yağışların akşamdan itibaren etkisini artıracağını bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere bölge genelinde akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Halihazırda yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesiyle 8 ila 10 derece birden azalacağının, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği belirtildiği açıklamada, salı akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerinde kuvvetli olabileceği aktarıldı.

Açıklamada, sıcaklıkların ise çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine çıkacağı, kuvvetli sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne’den başlayarak zamanla Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 16 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce'de yağışın etkili olması beklendiğinden bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Sakin 6 saat önce Şikayet Et
    Büyük şans olur yağması toz gibi flu oldu hava o kadar toz atmiski ucaklar görüş mesafesini bile etkiliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR