'Temizlik' üzerinden algı yapan CHP okulların taleplerine 'tasarruf var, yapamayız' demiş!

Yağış dönemi lögar bacalarını temizlemekten aciz, çöp yığınları, lağım kokuları ve çevre felaketleriyle gündemden düşmeyen ancak "devlet okulların temizliğini dahi yapamıyor" algısına sarılan CHP'nin okullarla ilgili rezilliği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 13:16 GÜNCELLEME 01.10.2024 16:19 GÜNCEL
'Temizlik' üzerinden algı yapan CHP okulların taleplerine 'tasarruf var, yapamayız' demiş!
'Temizlik' üzerinden algı yapan CHP okulların taleplerine 'tasarruf var, yapamayız' demiş!

Başta Mansur Yavaş’ın başını çektiği Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı CHP belediyeleri, Türkiye genelinde okullarda temizlik sorunu varmış gibi algı oluşturarak okullara belediye işçilerini göndermeye çalışırken son bir yıl içinde okullardan gelen bütün yardım taleplerine, “Tasarruf tedbirleri var, yardım edemeyiz” diyerek ret cevap verdikleri ortaya çıktı. 

Ankara'yı önce sel sonra fareler bastı! Vatandaşlar CHP'ye ve Mansur Yavaş'a öfkeliAnkara'yı önce sel sonra fareler bastı! Vatandaşlar CHP'ye ve Mansur Yavaş'a öfkeli

Böylece ihtiyaç olmadığı halde okulların temizliği üzerinden PR çalışması yapan CHP’li belediyelerin okulların tüm taleplerini ret etmesi, iki yüzlülüklerini bir kez daha ortaya serdi. 

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ DIYENLER, “TASARRUFU” GEREKÇE GÖSTERMİŞ

CHP’li belediyeler ile besleme medyası, Hemen her fırsatta “eğitimde tasarruf olmaz” diyerek MEB’i ve hükümeti eleştirirken ihtiyaç olmadığı halde okulların temizliği üzerinden PR çalışması yapan CHP’li belediyeleri, okulların tüm taleplerini “tasarruf tedbirleri” gerekçe gösterilerek ret etmesi, iki yüzlü siyasetlerini bir kez daha ortaya serdi. 

OKUL BAHÇESİNE AĞAÇ DİKMEYİ BİLE RET ETMİŞLER

Farklı belediye sınırları içinde bulunan okulların; otların temizlenmesi, okul bahçesi bakımı, yabani otların biçilmesi ve temizlenmesi, bahçe tel örgü ve bakımı, çocuk oyun grubunun bakım ve onarımı, ağaçların budanması, çevre düzenlemesi, peyzaj düzenleme, kurumuş ağaçların kesilmesi, mobilyaların bakım ve onarımı, oturma bankı ve çardak ihtiyacı, çadır ihtiyacı, okul bahçesine ağaç dikimi, okulun su deposunun ilaçlanması, gibi yüzlerce talebi CHP’li belediyeleri tarafından ret edildi.  

Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Çankaya, Keçiören, Etimesgut olmak üzere CHP’li belediyeler okulların bu taleplerini ret ederken, “tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan çevre düzenleme, ağaç kesim/budama, ot temizliği gibi saha çalışmalarımızda kısıtlamaya gidilmiştir”, “imkan dahilinde olmadığından”, “iş yoğunluğu sebebiyle”, “stoklarımızda yeterli miktarda bulunmadığından”, “talepler sorumluluk kapsamı dışında olduğundan değerlendirmeye alınmamıştır” şeklinde resmi yazıyla ret ettikleri ortaya çıktı. 

Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesinin, Mansur Yavaş’ın yönettiği Ankara Büyükşehir Belediyesinden okul bahçesine dikilmek üzere talep ettiği 25 adet ağaç talebine, 16.08.2024 tarihindeki cevabi yazıda “Tasarruf tedbirleri kapsamında Daire Başkanlığımızca yapılana ürün tedariklerinde kısıtlamaya gidilmiştir. Bu nedenle bahse konu talep değerlendirmeye alınamamıştır.” şeklinde ret ettiği dikkat çekiyor. 

CHP'LI BELEDİYENİN YÖNETTİĞİ BAŞKENTTE 7 KİŞİ SELDEN HAYATINI KAYBETTİ

Mansur Yavaş’ın yönettiği başkent Ankara’da son 5 yılda 7 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybederken; ihtiyaç olmadığı halde PR çalışması için okul temizliği işine giren ancak MEB’in buna engel olduğunu iddia eden Mansur Yavaş’ın şov yapmasına müsaade edilmeyince feryat etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

İşte okulların yardım taleplerini ret eden ancak siyasi şov için okulların temizlik işine girmek isteyen CHP’li belediyelerin iki yüzlülüğünü gösteren belgeler:

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Yiğido SİVAS 2 saat önce Şikayet Et
    CHPKK küresel çete SİYONİST EMRERYALİZMİN ÜLKE mizdeki TAŞÖREN YAPILANMASIDIR.
    Cevapla
  • Mülayim T 2 saat önce Şikayet Et
    chdp demek algı demek
    Cevapla
  • yOrum cu 2 saat önce Şikayet Et
    Çöp, çamur, çukur..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR