Sahte çek ve senetle milyonlarca liralık vurgun!

Denizli’de aralarında yer aldığı 8 ilde dolandırıcılık ve resmi belgede sahteciliğe yönelik operasyon düzenlendi. 6 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği öğrenilen 13 kişi tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 16:23 GÜNCELLEME 01.10.2024 16:23 GÜNCEL
Sahte çek ve senetle milyonlarca liralık vurgun!
Sahte çek ve senetle milyonlarca liralık vurgun!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince “Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçuna yönelik operasyon gerçekleştirildi. Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; şahısların piyasadan tekstil malzemesi, klima, mobilya, ahşap ev dekorasyon ürünü ve benzeri malzeme satın alarak ilk yaptıkları alışverişlerinin ödemelerini sağlam çeklerle veya nakit para ile yaptıkları, bu şekilde iş yerine ve bankaya verilen güven sonrasında yüklü miktarda tekrar mal aldıkları, alınan malların bedeli olarak çek verdikleri ancak vadesi gelen çeklerin ödenmediği, bu yöntemle şüphelilerin şirketleri mağdur ettikleri ve alışveriş sonrası dolandırıcılık yaparak 6 milyon 246 bin 718 TL 67 kuruş haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik, Denizli merkezli, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Aydın, Batman ve Ankara illerinde yapılan eş operasyonlarda toplam (19) şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 22 adet sahte doküman (çek, senet fotokopileri), 10 adet firma ve imza kaşesi, 3 adet karşılıksız çek, 19 adet telefon, 7 adet sim kartı, 1 adet lap-top bilgisayar ele geçirildi.

“Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 6'sı hakkında adli kontrol kararı verilirken 13 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK : İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR