Son dakika: Sinan Ateş davasında karar açıklandı!

Son dakika haberi: Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada beklenen karar açıklandı. 22 sanıklı davada Serdar Öktem hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 16:45 GÜNCELLEME 02.10.2024 17:45 GÜNCEL
Son dakika: Sinan Ateş davasında karar açıklandı!
Son dakika: Sinan Ateş davasında karar açıklandı!

SON DAKİKA HABERİ: Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davada karar açıklandı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. 22 sanıklı davada 11 sanık hakkında değişen sürelerle hapis cezası verildi, 2 kişinin dosyası ayrıldı, 5 kişiye beraat ve 6 kişiye ise tahliye kararı verildi. 

Karara göre; sanıkların 4'ü müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Sanıklar tetikçi Eray Özyağci, olayda kullanılan motosikletin sürücüsü Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13'er yıl hapse mahkum edildi.

Sinan Ateş'in ablasına saldırı! Annesi hastaneye kaldırıldıSinan Ateş'in ablasına saldırı! Annesi hastaneye kaldırıldı

İşte verilen cezalar...

Eray Özyağcı’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Vedat Balkaya’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Tolgahan Demirbaş’a ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.

Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.

Murat Can Çolak’a tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Emre Yüksel’e tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Sanıklardan Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın beraatine, Caner Güney'in tahliyesine karar verildi.

Cinayet Büro eski amiri Mustafa Ensar Aykal'ın dosyasının ayrılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatandaş kartal 59 dakika önce Şikayet Et
    Sinan Bey'e Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz Katiller İnşallah fazla yaşayamaz
    Cevapla
  • Oğuz 1 saat önce Şikayet Et
    Klasik bir adalet normal
    Cevapla
  • azlz 1 saat önce Şikayet Et
    Saka glbl!!!!
    Cevapla
  • İhtimal 2 saat önce Şikayet Et
    Bahçeli MHP Yİ oyunlara yem etmedi, Ateş MHP NİN gelecekteki lideri olabilirdi, Onunda yem etmeyeceğini anlamış, ve gelecekteki lideri şimdiden Harcayarak MHP Yİ lider bunalimina sokmak istemiş olabilirler, haddizatinda sınama para teklif eden odaklar. Kimse onlar katletti, MHP yanlış adres
    Cevapla
  • ATES DAVASİ, 2 saat önce Şikayet Et
    Ateş cinayetinde. MHP NİN kusuru olması mümkün değil, Böyle karanlık bircinayet isleyecekse bunu kendi evlatlarına değil vatan hainlerine yapar, İfadelerden anlaşıldığına göre 2 eksenli ölüm garantili cinayet hazırlanmış, biri yanına koruma olarak diğeri de Motorsikletli katil, bir olduremezsse karambolde öteki oldurrecekmis, Bahçeli MHP Dış mihraklarin oyununa gelmedi,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR