Polat çifti 'vergi kanununa muhalefet' suçundan ifade verdi

Dilan ve eşi Engin Polat, "vergi kanununa muhalefet" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 21:36 GÜNCELLEME 02.10.2024 21:36 GÜNCEL
Polat çifti 'vergi kanununa muhalefet' suçundan ifade verdi
Polat çifti 'vergi kanununa muhalefet' suçundan ifade verdi

Dilan ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılaması, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

Dava kapsamında yargılanan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında ayrıca "vergi kanununa muhalefet" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

Bu soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat çifti ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na geldi.

Soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Vergi Suçları Soruşturma Bürosu'na çıkan Polat çiftinin "şüpheli" sıfatıyla ifadeleri alındı.

Polat çifti, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Lüks arabaları ve mallarını geri aldılar mı? Dilan Polat açıkladıLüks arabaları ve mallarını geri aldılar mı? Dilan Polat açıkladı

Dilan Polat yine dayanamadı! Kocasıyla yaptığı sosyal medyayı salladıDilan Polat yine dayanamadı! Kocasıyla yaptığı sosyal medyayı salladı

Soruşturmada 4 şüphelinin daha ifadeleri alınacak

Dilan Polat'ın ifadesinde "vergi kanununa muhalefet" konusuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını iddia ettiği, eşi Engin Polat'ın ise şirketlerindeki eyleme ilişkin, "gerçek ticaret yaptık" şeklinde beyanda bulundukları öğrenildi.

Soruşturmada, baba Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu diğer 4 şüphelinin de ifadesinin alınacağı belirtildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda, incelenen 7 şirketin kamuyu 295 milyon lira zarara uğrattıklarının tespit edildiği yer aldı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    zenginlerden ünlülerden kim ne vergisi vermişde bunlardan alacakmış yarın duyarız serbestler borçları yokmuş alacakları varmış diye.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Aynen şaka gibi sevdikleri avrupada bununyapacaklar ömür boyu gün yüzü görenmez bunlar
    Cevapla
  • Alpi 2 saat önce Şikayet Et
    Şaka gibi bir ülkeyiz!!! Allah sonumuzu hayır etsin inşallah!!
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    yeter artık....bu insanları haber yapmayın...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR