Kurucusunun torunundan Süleymancılar'a sert çıkış: "Biz yöneteceğiz!"

Süleymancılar cemaatinin kurucusu Hilmi Tunahan'ın torunu, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, "İtiraf ediyorum" başlığıyla cemaatin terör, uyuşturucu ve kara para aklama suçlarına bulaştığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 22:07 GÜNCELLEME 02.10.2024 22:20 GÜNCEL
Kurucusunun torunundan Süleymancılar'a sert çıkış: "Biz yöneteceğiz!"
Kurucusunun torunundan Süleymancılar'a sert çıkış: "Biz yöneteceğiz!"

Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılarla ilgili ifşalarını sürdürüyor. Denizolgun, sosyal medya hesabından "İtiraf ediyorum" başlığıyla iki paylaşım yaptı.

Süleymancılar cemaatine karşı "Terekenin Tespiti Davası" açtıklarını belirten Denizolgun, Süleyman Hilmi Tunahan'ın Kısıklı köşkündeki hisseleriyle ilgili, "Şu anda medeni kanuna göre, köşkün çoğunluk hissesi (2/3), tüm Kısıklının da yarısı, misafirhanenin yarısı da Elhamdülillah, MaşaAllah bizim" dedi.

Süleymancılar cemaatinin Tunahan'ın köşkü ve misafirhanesinde "işgalci" pozisyonunda bulunduğunu ileri süren Denizolgun, "Kurişiiler bırakın şeri kanunları uygulamasını, medeni kanunları dahi uygulamıyorlar. Hatta; gaspçı ve işgalci zihniyetteler" yorumunda bulundu.

Denizolgun paylaşımında şunları yazdı:

"21 Aralık 2019 tarihinde; polislerle, TOMA'larla, hakim ve heyetiyle, babam ve şahsım ile birlikte misafirhaneye girme kararı verdi. İbadetlerimizi yaptık. Daha sonraki haftalarda, köşke de keşif yapıldı. İşte dananın tüm kuyruğu burada koptu.

Ali Erhan Kurişii tarafı; bize misafirhaneye girmeyin, şu büyük paraları alın diye 20 Aralık 2019 tarihinde teklif etti. Hatta, diğer tüm miras konularını da çözelim, şirket konularını da çözelim diye dal uzattı. Biz red edip, misafirhaneye girdik.

Akabinde, bizden habersiz şekilde, babamın hesap numarasını bildikleri bir hesaba sanki kiralama yapıyorlarmış gibi yüklü miktarda paralar gönderdiler. Biz bu paraları da iade edip, mahkemeye bunlar böyle yapıyor diye ibrazda da bulunduk, kabul etmediğimizi de beyan ettik.

Üstüne, Ali Erhan başka davaları da kaybedince, iyice ürkmeye ve paniklemeye başladı. Birde; 2020 yılında, kurslara ve tabana zarar vermeden cemaat yönetimine operasyon hazırlıklarını duymaları, Ali Erhanı tam çileden çıkardı.

Köşke ve misafirhaneye; bizim girmemiz ve Kısıklıyı bizim yönetmemiz Ali Erhan için kendi idam fermanının icrası olacaktı. Kısıklıdaki köşk ve misafirhane kendi etkisinde, yönetiminde olmadan cemaatimizi yönetemeyeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü, tüm Süleymanlı tabanımız da sadece Kısıklıyı kimin yönettiğine bakıyordu.

Kurslar ve yurtlardan ziyade, cemaatimizin gözünde manevi tek yer, cemaatimizin kalbi olan Kısıklıdır. Tüm kurslar ve yurtlar Kısıklıya bağlıdır. Kısıklının hakimi, cemaatin hakimi olur inancı herkesin kabul ettiği en büyük gerçek.

Bizi parayla satın alamayacağını çok iyi idrak ettiği için; yargı, bürokrasi ve siyaseti 2020 yılından sonra çok ciddi şekilde satın almaya çalıştı. Zamana oynamaya çalıştı. Kripto para vasıtalarını, aracıları vesile etti. Çok büyük servetler miktarında, cemaatten aldığı yardım, zekat, kurban, sadaka paralarını saçıp savurmaya başladı.

Mahkemelerde; hakimler, savcılar, yazı işleri personelleri, mahkeme kalemleri, bilirkişiler, dahası özel sektördeki, belediyelerdeki, bürokrasideki ihtiyaç duyulan her yerde, adliyelerin komisyon başkanlıkları ve başsavcılık makamları gibi sayısız yerde, daha önce de detaylı şekilde izah ettiğim gibi, rüşvet ağları kurdular.

"HASBİ KARDEŞLERİMİZLE KISIKLIYI BİZ YÖNETECEĞİZ"

Tekrara girmemek ve sözün tekrardan uzamaması için, şimdilik bu kadarının kafi olduğunu düşünmekteyim.

Rüşvet bataklığına girdikçe, debelendikçe daha da çok paralar israf etmek zorunda kaldı. Çıkışı mümkün olmayacak şekilde bataklığa saplandı. Suçlar ve günahlar galerisine, her geçen gün yeni cürümler eklendi.

Böylelikle, çıkışı olmayan, dipsiz bir kuyuya düşerek, mafyavari suçlara, terör suçlarına, uyuşturucu ve kara para aklama suçlarına bulaştı. Her açılan davayı yıkamak ve kapatmak için de rüşvet karanlığına girmek zorunda kaldı. İşte tüm mesele bu. Ne yaparsan yap, nafile Belam Bin Baura gibi süreyi erteledin. Ama süren doldu, mühletin bitti. Kısıklıya biz Allah C.C izniyle, Pirânın himmetiyle tekrardan girip, hasbi kardeşlerimizle Kısıklıyı biz yöneteceğiz."

'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Ziyaretçi 7 dakika önce Şikayet Et
    Rahmetli Ö.Ongut dışarısı ile bağlantılarının olduğunu söylüyordu.
    Cevapla
  • Selami 24 dakika önce Şikayet Et
    Burada birçok şey yazacağım yayınlamazlar. Bende çıkıp bir konuşma yapayım falan cemaat şöyle böyle çok kolay adaletimize güveniyorsan fatih bey adalette ara hakkını.
    Cevapla
  • İstanbul3344 26 dakika önce Şikayet Et
    Evliya çelebi bizim Osmanlı bizim 124 bin peygamberler bizim Türk bizim Dünya bizim İslam bizim
    Cevapla
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    Her vakıf adı altında bir cemaat vardır var olmayada devam edecekler ama bunların içinde de kırık yumurta çıkar elbette yanlış diyen yalan söylemiş olur.
    Cevapla
  • Kadir 32 dakika önce Şikayet Et
    Burada bu bey efendinin anlattığı gerçekse niye bu zamana kadar hiç bir haberde anlattıkları olaylar duymadık. Kendilerinz millet vekili olursunuz padişah gibi yaşıyorsunuz. Halka hizmet eden insanlara iftira atıyorsunuz benim oğlumu yıllardır okutuyorlar içlerine girip çıkarım hiç anlarıldığı gibi değil oğlundan yurt ücreti dahi almıyorlar. Üstüne burs bile veriyorlar. Kısacası iftira
    Cevapla
  • H.ibrahim 8 dakika önce Şikayet Et
    Bu yapilardan bu millete ve devlete hayır gelmez, koltuk ve makam sevdasına hainlik ederler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR