İki bakan TBMM'yi İsrail'in saldırıları hakkında bilgilendirecek

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan meclisi İsrail’in saldırıları ile ilgili bilgilendirecek. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada özel oturumun önümüzdeki haftalarda yapılacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 23:29 GÜNCELLEME 02.10.2024 23:29 GÜNCEL
İki bakan TBMM'yi İsrail'in saldırıları hakkında bilgilendirecek
İki bakan TBMM'yi İsrail'in saldırıları hakkında bilgilendirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis açılışında “İsrail’in Lübnan’dan sonra gözü Anadolu’da” açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel mecliste İsrail’in saldırılarına ilişkin özel oturum çağrısı yapmıştı.

Açıklamalarda bulunan AK Parti Grup başkanı Abdullah Güler kendisine gündemin iletildiğini ve özel oturumun önümüzdeki haftalarda yapılacağını belirtti.

Güler’in açıklamaları şöyle:

"Meclisimizin olağanüstü durumlarda bilgilendirilmesi cumhurbaşkanı yardımcımızın talebi doğrultusunda ilgili bakanlıklarımızın meclisi bilgilendirmesi hususunda talepte bulunmaları gerekiyor. Meclis başkanlığımıza ulaştıktan sonraki aşamada başkanlığımız uygun bir zaman içerisinde bunu planlıyor.

Tabi burada bakanlarımızla görüşmemiz lazım. Şu anda savaş ve kriz alanı devam ediyor güneyimizde.

MSB ve dışişleri bakanımızla görüşeceğiz bu aşamada neler yapabiliriz diye. İnşallah önümüzdeki haftalarda meclisimizin bu konuda özel bilgilendirilmesi için talepleri hususunda konuşacağız.

Meclis başkanlığımıza ulaştıktan sonra genel kurulun vereceği bir kararla kapalı mı açık mı yapalım hususunu sonraki aşamada görüşeceğiz.

Ama öncelikli olarak bakanlarımızla görüşürüm. Meclisimizin bilgilendirilmesi hususunda çalışma yapmamız gerekiyor.

(CHP’li Murat Emir’in Numan Kurtulmuş ziyareti öncesinde mi planlandı?)

Onların da meclis başkanımıza böyle bir talep ilettiklerini duyduk. Sonra bize de ilettiler.

Zaten biz bu konularda bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulabilir bu konularda. Bakanlarımızın bir yurtdışı programı vardı ona göre planlamamızı yaparız. Olumlu baktığımızı ifade edebiliriz."

KAYNAK : Lider Haber
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ÖzgürKudüs44 1 saat önce Şikayet Et
    Özgür özel git biraz itrailin tarihini falan araştır yossi kohen i araştır nereleri almak istediklerini kıyametin mezopotamyada kopacağına inandıklarını falan araştır meclisi de meşgul etme adam söyledi 2.5 saatlik mesafeye geldiler bunun için alim olmaya gerek yok.. Devletin imkanlarını da elinde bulundurmana gerek yok reis seni coğrafya bilgisi ile alt etti
    Cevapla
  • İnsan 1 saat önce Şikayet Et
    Ne gerek var İTrail in yaptığı ortada zaten. İnanmayana zorla İTrail in zulmünü, insan olmayana anlatsakta boştur.
    Cevapla
  • Salih 1 saat önce Şikayet Et
    Moskvayi arayin.biz rusya federasyona baglaniyoruz de.kurtul
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR