Son seçim anketinde bomba sonuç! Sıralama değişti

Metropol'ün eylül ayında gerçekleştirdiği son genel seçim anketinde AK Parti tekrar birinci parti konumuna yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 17:15 GÜNCELLEME 03.10.2024 17:32 GÜNCEL
Son seçim anketinde bomba sonuç! Sıralama değişti
Son seçim anketinde bomba sonuç! Sıralama değişti
  •   HABER7

Metropol Araştırma Şirketi'nin Eylül 2024'te yaptığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Anket katılımcılarına sorulan "Bu pazar seçim olsa" sorusunun cevabında AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeniden birinci parti konumuna geldi.

AK PARTİ YENİDEN ZİRVEDE

Şirketin yaptığı ankette vatandaşlara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti ve CHP'nin oyunun yüzde 21'de eşitlendiği görülürken "Kararsız, cevapsız ve protesto" oyların oransal olarak dağıtılmasının ardından AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeniden birinci parti oldu.

Anket sonuçlarına göre, AK Parti 31,9 oranında oy alırken, CHP ise 31,4 oranında oy alarak ikinci parti konumuna düştü. Ankette MHP'nin oyu 9,3, İYİ Parti'nin oyu 4,9, DEM Parti'nin oyu 9,6, Yeniden Refah Partisi'nin oyu 3,9, Zafer Partisi'nin oyu 3,7, TİP'in oyu 1,7 diğer partilerin oyu ise 3,6 olarak tespit edildi. 

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET BOŞLUĞU VAR"

Öte yandan ankette Türk halkının muhalefet partilerinden de memnun olmadığı ortaya çıktı. Anket katılımcıları "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yüzde 72 oranında 'evet' cevabını verirken, yüzde 23,1 oranında 'hayır' cevabını verdi. 'Fikrim yok' diyenlerin oranı ise yüzde 4,9 olarak ölçüldü. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Kamudan Emekli 3 dakika önce Şikayet Et
    Beni Anlam veremediğim husus; Bu ülke 40 yıldır PKK lanetiyke ugraşıyor, Bu iktidar bitirme noktasına getirdi Elhamdülillah, adamlar PKK, CHP, fetö kolkola olmuş, Bizim, %99 Müslüman dediğimiz insanların yarısı bu yapıya destek veriyor, Allah hakikatleri görecek göz nasip etsin inşaallah
    Cevapla
  • şükrü 9 dakika önce Şikayet Et
    sandıkta belli olur diyeceğim de neyse
    Cevapla
  • SELAMET 10 dakika önce Şikayet Et
    VALLAHİ SAVAŞLAR KORONA SIKINTILARI GÖRÜLMEMİŞ BÜYÜKLÜKTE DEPREM YAŞANMASINA RAĞMEN BİR DE EYT YÜKÜ... DEVLET BU KADAR BADIREYE RAĞMEN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR...ŞİMDİKİ SIKINTI LAR DİĞER LERİ OLSA ON KATI OLURDU...MALESEF HALDEN ANLAMAZ KENDİNE CENNET GİBİ HAYAT BEKLEYEN BİR toplumuz var hep bana olsun her şeyim olsun. Yok böyle bir dünya..her daim ERDOĞAN gerisi boş laf...
    Cevapla
  • Sivasspor 24 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye nın kahrını Erdoğan dan başkası kaldıramaz.önümüzdeki süreçte kimin ne olduğu daha net ortaya çıkacak.ne CHP di kalacak ne hdpsi kalacak nede bunlara payanda olan fetö artığı emperyalist ler kalacak.hepsi Allah'ın izniyle çöp olacak.Allahın kamçısı daha bu milletin üzerine inmedi.az kaldı büyük savaşa.işte o zaman Erdoğan un Bahçeli'nin değeri ortaya çıkar.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 33 dakika önce Şikayet Et
    Muhalefet boşluğu değil adeta kara delik, iünlü chpkk var !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR